Monday, April 18, 2016

the mondae rant

suami dah sihat dan boleh kerja, cuma kena kerja shif pula. cabaran dia adalah, weekends i'm alone-alone jaga itu budak ojil, kah! padan muka, selama ni ayah dia ada sedap semua ayah dia buat. now? 

hari pertama memang nebes kena tinggal berdua. dalam hati berdoa "please jangan yak, plss plss jgn yakkkk, tunggu ayah balik nanti k?!" dang! ojil yak. first time dukung dia masuk bilik air cuci montot. masa aku bergelut bukak pampers, dia siap gelak-gelak. kuang asam punya anak. hahahas!

so masuk minggu kedua ok dah, aku boleh handle semua. cuma dia aku tgk pantang aku jauh ciked. huaaa melalak screamoooo, ibu sidekick baru tahu. dan dia ni ada perangai aku, suka tidur atas lengan mak dia so kalau dia tidur aku makan sambil dia tidur di bisep sado ku, and paling geram, TAK MAU TIDUR BILA ADA TETAMU DATANG UMAH. 

so pepagi isnin macam nak pump susu sambil tidur zZzz ~

ok bai.



No comments:

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...