Monday, October 27, 2008

Ahad

aktiviti hari ahad pula.
bgun lewat. bgun utk brunch jam 12 tgh ar. online. makan utk lunch jam 4.00pm. tido..

malam. pergi nonton. Bangkok Dangerous. agak kool juga la this movie. kisah si pembunuh upahan. suka watak 'Kong' lakonan Shahkrit Yamnarm( pelakon Thai yg kachak). scene paling aku suka, time si Joe ( Nicholas Cage) nk carik ubat utk luka. tersenyum sorg2 aku tgk mcm mana pempuan Thai yg comel dan ayu, tp bisu..menerangkan preskripsi ubat. romantika aje.

heeee.
dan lg satu scene, masa Joe yg tgh melarikan diri dr polis, tiba2 merampas satu dslr nikon dr photographer (aku xpasti d80 ka...d300 ka) ber lens kan 70mm-300mm. die poyo2 snap pic. lpas tu, dia nak curik satu keta ni. tahu dia guna apa nk pecahkan cermin keta tersebut? dgn kamera itu. masa dia menghentak kamera itu pada cermin keta, secara spontan aku terjerit. "oi kamera aku!!" hahahha. yer..mmg aku mudah terkejut.

dan masa ending. masa Joe mengacukan pistol ke kepala sendiri..aku igt dia acah2..sekali..
BANGGGGG! terus tercampak bekas popcorn dr tangan aku.abis semua popcorn sepah2 atas aket. ahak ahak ahak. sory aket, aku mmg terkejut time tu.


ooops. tercerita ending dia hero dia mati plak. eh. korg kena tgk gak taw. leh tgk Nicolas Cage jd mat rempit dgn RXZ. ahak ahak. saya bg 4star utk filem ini!

*oh ya. happy deepavali kepada penduduk indians di msia.

ket konon2 dia yg wat beras kaler2 tu. haha

5 comments:

MaNuSiA_RuMiT said...

waahh!!!
bestnya tgk wayang...

apes said...

geram oh tgk time die nk pecahkn cermin kereta pkai kamera dslr.aku susah pyh nk carik duit beli.die kacang2 je wat pecahkan cermin kete.cis!!

p/s: aku ckp dgn kwn aku nicholas cage naek RXZ dlm cite tu dorg tk pecaye.kne gelak ade la.sedey btol.haih..

Leen said...

Ellow cik kiss ko jgn mimpi ko dpt tawan si Shah tu OK..dia aku yg punya hahaha!
Nway happy dewali wakakaka!

akiss said...

*apes = aku sentap btul mase di hentak kamere tu. hampeh! hahaha. yaa.. klaka pon ada mase die merempit tu... dorg wajib tgk la dis movie....


*leen = aku igt shah mana. rupanya si kong tu. hahaha. aku xnk mimpi. nk btul2. hahahah

NaZRuL AkRaM said...

selambernyer tg kwayang tak ajk gue... ajak ar aku.. siot ler ko