Friday, November 21, 2008

Aku Suka Dulu-Dulu.

antara mainan yg pemes zmn kicik dulu.

1. permainan kad, rm1.00 je sekotak. best btul main benda alah ni. peberet ku adalah SNAP!! sampai merah2 tapak tangan akibat menampar simen kuat2 bila terdapat dua kad yg sama. hahhaa. happy family, old maid dan donkey juga syok! selalu main time2 cikgu xde dalam kelas..or lepas pekse penggal akhir. lagi ramai main, lagi bising la akibatnya, heheheh.

2. aku xpasti nak panggil benda ni. yg aku tahu..ade 3 -4 atau lebih ekor patung penguin yg comel akan naik tangga...ktek ktek ktek..dan turun menggelongsor turun. weeeee.. sangat menghayalkan . hehehe. ak ingat lagi, benda alah ni pakai bateri paling besar bersaiz A, ntah sebulan bapa kali mak aku beli..sbb selalu aku mintak, maaaaakk penguin dah tak jalan lg!

3. water color panda..harga aku tak igt...sbb mak yg selalu belikan. huhh.. kalo ade pendidikan seni yg memerlukan water colour...ini lah pilihan ramai. dan juga BUNCHO. itu masa aku darjah baru mak kasikpakai...sbb aku xpandai jaga barang..selalu hilang. dah la kaler tu mahal. yela...dari 12 warna..sedar-sedar dah tinggal 2-3 warna je...mana pergi tatahu.

4. tora rm1.00 dan dingdang rm0.50. iklan kat tv cukop la canggih permainan yg bakal diterima. HAI .. TORA DATANG LAGI.....!! tp realiti nya..hampeh. tp tetap gak kita beli bila kuar lg iklan baru bukan. siap dapat bola2 cekelat berinti biskut...yg selalunya lemau. hihihihi

5. paperdoll! weee..yg ni peberet aku gak ni. datang dlm pelbagai pesyen baju dan rambut. kena pandai jage ni, yela...kertas kan? kalo kasar siket..boleh putus kepala dan kudung kaki tangan doll kite yg comel2 ni. rumah utk doll2 ini adalah kotak pensil dibawah. hehehhe. sure korg2 penah memiliki kotak pensil ni. gila canggih..tekan sini, keluar sharpener...tekan situ., kuar pemadam. hahahaha.


6. pistol ni ape nama ya? peluru die konon2 melekat kt mana2 jika betul arahnya. bg kanak2 nakal, muka orang pon leh jadi mangsa. hahaha. selain pistol ni, pistol AIR pon femes gak dulu. tp aku tak suka, adik aku ada yangg besar dulu. sampai kuyup ditembak, cis!

7. belon. adeh. nama ape eh? hahah. yg aku ingat pakej nya dapat dua benda, satu straw kuning kicik dan satu tiub cecair kenyal berwarna warni ikut nasib. mula...cecair kenyal tu kite gentel2 bentuk bulat..dan diletak dihujung straw. taddaaaaaa. jd la belon plastik yg boleh dilambung2. kalo salah teknik gentel, belon takkan terbentuk, tiup la sampai semput. dan paling menjijikkan..aku suka kemam dalam mulot...kendian letupkan dalam mulot, pop pop! pastu, rasa pahit beracun kt lidah. hak hak.

seronok bukan zaman kanak2 ku. oh, kan best dapat pusing masa kanak2 dulu.

aku benci alam dewasa!

9 comments:

ChROn!C|e D@My@ said...

alamak akiss..wat /me flash back jer...terkenang semasa dolu2 la plak..apepun zaman2 tu memang best giler..alangkah baiknya kalo aku ade mesin mase..leh la kembali ke zaman2 tue...huhuhu

akiss said...

ya. best kan.

DORAEMON. jom masuk laci, kite g naik mesin pusing masa!

Teaser Kanser said...

xsyak lgi dari aku tgk mke ko..mmg sah ko camni..bact to the future

SUXX said...

kekekekeh.

amilah said...

tora dengan ding dang best sekali
pergi kedai, nak juga balun sekali.


kalo cam kaya sikit, beli yang satu lagi, ape entah nama dia.. yang kotak dia besar sikit tu

ntalala said...

wahah, memori gila! rindu gila. thanks for bringing back the memories. especially pencil case tu. dah lupa langsung dah pencil case tu. :)

Hannani Kamal said...

haha rindu rindu. terkenang waktu zaman pakai seksi2 dulu. haha

e-zul Iswhat said...

gile wei, serious aku dh lpe 2-3 mende dlm snarai ko ni, especially pencil box tu.

oh ya, jgn lupekan JOJO!

aku rindu zaman tu!

akiss said...

* Teaser Kanser = hahaha.. .old skoooool...

* SUXX said= kekekekeh. gelak je pacik.

* amilah = heheh.. best kan? jojo kot nama nya

* ntalala said : haha..mmg rindu kan? pencil case paling hawt dulu2..hahaha


* Hannani Kamal said = ewah2 naniiiiiiii..sepsi eh dulu? nak tgk gambaaaaaaaa...hahaha

*e-zul Iswhat :hahaha.jgn dilupakan benda2 syok ni. hahaha...alaa..jojo mahai...rm2.00! hahah