Friday, November 7, 2008

Rosak!

Sebenarnya, aku ni jenis kuat berfikir. Ya, aku bukan berangan tahu. Haha. Even benda kecik pon aku x abis2 pikir. Zaman sekolah aku dulu mcm tu lah, subjek senang aku xleh buat, subjek susah pulak aku terer.. Sbb subjek senang aku pikir terlebih sampai xleh jawap soalan.

Tapi, masih juga kata orang aku ni kuat berangan. Dorang selalu kata aku ni ada alam aku sendiri. Ngeng btul. Tapi, kadang2 aku mengaku gak.

Ada satu petang nak balik kerja, cam biasa nak punch kad. Aku masa tu pegang syiling 50 sen. Rilek aku direct ke mesin punch tu, tanpa mengambil kad perakam waktu untuk di punch. Terus aku nak masukkan duit syiling tersebut dalam mesin punch kad. Uikkkk! Aku terjerit sendiri. Dgn tersipu2 aku amek kad perakam waktu aku. Gelak sorg2.

Umm.. lagi....masa tu aku nak turun ke tingkat 2, aku nak tekan lif ke bawah. Tapi aku amek staff-id aku...aku scan kat punat lif utk ke bawah. Gelak sorg lagi.

Huhh.. setakat tertinggal handphone sana sini dah brapa kali ntah. Duit pun, kdg2 lupa selit kt mana2. spek aku lagi lah, hilang sokmo. oww.. skg ni, kunci umah aku hilang.. sampai skg x jumpa. aduh.

Latest, petang semalam. Aku tertinggal WALLET kt opis utk kali yg ke berapa kali. Aku bukan sengaja aku taktik kotor nak mengada2. tapi tadi terjadi lagi. Baru nak amek duit beli nasik, aku jerit lagi. ”Ala kaaaaaaaaak.. wallet sy tgl kt opis. ”

Terus jem otak aku. Aku kol sorang demi sorang abg2 opis aku. Tapi semua kata dh balik. Aduhh. Takkan nak kol Dia gak minta tlg simpan kan wallet aku tu dulu.. Ish..jatuh ego aku. Haih. Sbnrnya dah seminggu aku tak tegur, bercakap ngan Dia, ape lg nak pandang. Haih. Dah terpaksa. Aku kol jugak. Tebal muka ni rasa even cakap tefon.

” err..wallet saya tertinggal kt opis lagi!”

”hummm.. dah agak awak tu


Dalam hati aku “wekkk wekk suka hati aku lah, aku bukan sengaja..sambil menjelir lidah

Haih. Tak jadi aku nak buat perangai lama aku, perangai ignoring people. Dulu aku pernah ignore sorg klasmate aku, lelaki, 3 semester aku pulau dia, buat mcm dia x wujud kat dalam kelas tu even dia dok blkg aku je.


o, masa jamuan akhir final-sem, kitorg bermaafan, dan menyesali perbuatan kami, dan yg best siap menitiskan air mata. Kami x bercinta, tapi mmg rapat..sayang each other. Sbb ada salah faham, masing2 ikut keras kepala sendiri. Dia bagi aku anugerah ”perempuan paling ego dan hati kering ” kat Malaysia ni.

Berbalik pada cerita tertinggal wallet.

So, di sbbkan semua org xde kt opis. Terpaksa ajak farrah g amek kt opis.
Dem, sampai kt opis wallet xde atas meja. Terdiam aku jap. Bising dah membe sorang ni.
Habis aku selongkar atas meja. Xde gak. Adeh.

"Kisssss.." ko niiiiii.. hidup ko dah rosak" Farrah cakap.

Hahahaha. Gelak lagi aku dlm keadaan mcm tu. Aku dh putus asa. Nasib baik membe aku sorg ni pandai..carik dlm loker aku yg x kunci. Huwww.. nasib baik ada. tak tahu sapa yg tlg simpan..

Nak keluar opis.

"Alamak...mana henpon aku. (sambil meraba2 poket jeans biru ku) Alahh..tgl kat meja!"

Eeeeeeeeeee...akisssss! menjerit lagi cik Farrah.

Dalam hati aku cakap juga....

'rosaaak..rosaak'.

3 comments:

NaZRuL AkRaM said...

sebenarnya.. ko bukan da capai tahap rosak.. mengikut kaji selidik aku ( PhD ) ko nih da masuk dlm katergori nyanyuk... :)

a.k.a SUXX said...

cara2 nak elakkan nyanyuk:
1)jgn lihat najis sendiri semasa membuang,
2)jgn meludah semasa membuang hadas.
3) jgn makan bapak semut

MaNuSiA_RuMiT said...

hurm...akak ni kena jumpa doktor la