Thursday, January 15, 2009

Fund For Gaza.

hari makin hari makin banyak gambar2 menyayat hati dan menyakitkan hati aku terima masuk ke emel aku. tu tak termasuk berita di tv. gambar-gambar manusia2 x berdosa di Gaza. aku mmg x tahan sangat bila tgk mayat2 kanak2 yg masih tak tahu apa2, bersepah sana sini akibat perbuatan Israel Yahudi celaka tu! arhh! marah campor sedih aku!

hari ni, aku bkak maybank2u, baru aku tahu mereka ada buka fundraising "NST FUND FOR GAZA". lembap btul aku ni. aku dpt tahu juga skg dah cecah rm2juta, tahniah malaysian. mungkin tidak sampai tangan dan kaki tapi sekurang - kurangnya kita ada berbuat sesuatu untuk bersama penderitaan mereka.



derma melalui online, senang bukan? dari buang masa berYM, berBlog, dan baca gosip2 artis atau melayan video2 macam2, luangkan beberapa minit utk saudara kita disana. derma la walau sikit sekali pon.

kalau yg ada masa lebih,dan mahu menyumbang terus, boleh menyerahkan bantuan terus kepada sykt bersekutu NSTP : 8tv, ntv7 dan TV9. dan aku ada terbaca, byk masjid2 yg sudah bukak tabung bantuan kemanusiaan di Gaza.

teruskan berdoa untuk mereka.

dan tak lupa, tentang boikot barangan buatan israel jahanam (kLik utk print poster ni pastu tampal kat umah atau dimana2). aku taw, mmg susah kan? majoriti brand2 yg kita pakai seharian kan. xpe. slowly tukar. mcm milo, byk lg stok aku kt sini. mekdi? lagi la aku gila kentang mekdi. jgn risau, byk barang alternatif lain bukan?

sebut pasal boikot barangan israel ni, umm, sgt sesuai la aku nak habaq kat kawan-kawan. esok, Jumaat 16.01.09 ada majlis perasmian kempen Belilah Barangan Buatan Malaysia (KLik4mORE) di Mydin USJ. dah klik? ada nampak produk Safi Balqis? ahahha.perasan.

kempen ni berlanjutan sampai Ahad, ada pelbagai xtvt menarik. so sapa2 yg dok area sini, MARILAH! hehe. mcm aku yg selalu aja soping disini hehe. so, aku plan nk g sana ptg sok, pastu direct balik umah. weeeeeeeeeeeeeeee.
eleh aku ni, ada udang disebalik tomyam. ekceli aku nk bgtaw, insyaAllah aku bertugas sebagai maskot kementerian, eh bukan, sbg penjaga booth kami di situ. nnti aku update balik bila aku ada. ceh, konon ada org nk jumpa aku. hahaha.

*makin bosan dan meluat dengan dunia politik malaysia, kena tampaq siket dah nk kepoh masuk berita kat tv. blum kena bom lagi. hahahah. hadoilah.

3 comments:

Hannani Kamal said...

aku kan akiss. kalau mak pak aku tgk berita pasal gaza ni kat tb, aku tak mau tgkkk. sedih dan kesian. tak sampai hati la. yg aku tau cuma mereka berperang dan ramai bebudak terkorban. ni aku just komen je. tak bace pon. hehe

Leen said...

hahahha kisss!!!!
Yey!
aku berjaya!
Sila lihat entry aku hari ni!

akiss said...

eleh nani, ak taw ko mls membca. haha. tp..siyus kan? xsampai ati nk tgk.

tahniah leen!