Saturday, January 3, 2009

Jejak Kasihan.

Jam 12.44 tengah malam tadi. terima panggilan dari Anas Shafie. tak tido lagi aku time ni. maklumla. dh puas tidur petang. heeee. pelik aku, ape ke heh mamat ni kol aku tgh2 malam buta ni. Angkat fon.

"Kisssss, ko ktne? Kitorg kt putra ni...Shida, Pa'i, Apis, semua ada."

Wah! Teruja nya aku. Terus dorang jemput aku di rumah.

Dorang ni la kawan2 aku masa sekolah rendah dari Darjah 1 ke Tingkatan 1. Terpisah 10 tahun lalu sejak aku tukar sekolah ke Shah Alam masa Tingkatan 2, Tahun 1998.


Aku mmg bodoh, lepas pindah, langsung x bg address rumah baru. Lost kontek terus. Hasilnya? Haa.. dah tua baru dpt jumpa. Hahaha. Tp.. xde la tua mane. 25 baru. hehe.

Excited gila nak mampus. Aku rasa malam tadi mmg aku senyum sepanjang masa. Hepi beno dpt jumpe dorg. Macam dalam mimpi. Hampir menangis masa mula2 salam. Tp..kontrol macho. hehehe.

Aktiviti mcm biasa, ber'cam-whoring' di jambatan, sampai abang2 polis dtg baru nak gerak ke mamak. Putrajaya kan, mane lg kalo nk lepak kalo tgh2 malam. Asik2 kena sound ngan pak gad yg rajin bekerja. hwehweh.

Macam biasa, ke mamak presint 9 yang mcm gengster kat PS, berebut pelanggan. Hahahaha. Lepak2 ber hahahah hihih kakakakka kikikikik sampai jam 3 lebih. Kalo ikut syok, sampai subuh pon xpe..disebabkan ada 2 orang akan bekerja pada pagi Sabtu..so...kena balik awal nmpknye. heeee.


Yang kelakar, masa nak bayar kt kaunter mamak, aku pulangkan duit Apis. Kitorang berebut nak bayar.
"Eh, xpe..aku bayar..Aku bayar..aku bayar...xpe.Xpe..Aku Bayaaaar." Last2 aku sound dengan muka garang.

"Ini WILAYAH aku okay.. jangan nak main2!!!"

hahaha. puas hati aku. hehe. so. sedikit gambar. more in my fs.

lokasi 1, sebelum dihalau.

roti tisu best.
lagi aksi kanak2 usia 25 tahun. shie, pa'e, ema.

rahsia : pa'e dulu gi sekolah pakai tudung labuh bawak beskal mountain bike. wakakakkaka. lawak paling bernas semalam! hahaha.

"say T@ikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk." hahaha. sgt tak senonoh.
gambar terbaik aku. see? jarang aku ada gambar nampak gigi semua kan? =B

aduh. aku happy sangat2 malam.. eh, awal pagi tadi. macam xpuas jumpa la. lenkali dtg la lepas subuh, so..sebelum subuh besok kite leh balik. hahaha.

i love you korang. sampai bila2 kawan. oh yea oh yea!

*next entri, nak bkak cerita balik jenayah-jenayah yang penah dibuat masa zaman-zaman muda dulu, bak kata Shie. hahahha.

5 comments:

jiwa kaco said...

salam zairah...
kekadang kawan itu lebih memahami kita.. dari org yg kita kasih

akiss said...

hai.
absolutely. sy lebih rela hilang kekasih dr hilang kawan. =)

ema said...

roti tisu tu cam terbek je kiss. *lapar*

akiss said...

heee. mmg terbaik. x sampai 10 minit abis. heheheeh

~Princess of Pisces~ said...

memang terbaekkkk sangat! haha! Tengokla muka gadis yang pegang pinggan roti tu. Hahah!