Monday, January 19, 2009

Pekentang Tegar

Anna's Mom : What are you doing with this?
Anna : I'm eating.
Anna's Mom : You cannot eat fast food.
Anna : Why not?
Anna's Mom : Because it will go down your throat and drop instantly to my thighs.
Anna : Oh, come on.
Anna's Mom : Oh, this food may make you blow up like a balloon..
Anna : Oh, Mom!
Anna's Mom : Oh, God, this is good.
Anna : Mom, that's not fair.
Anna's Mom : My first french fry in eight years. ....Road!!

petikan perbualan Anna (Lindsay Lohan, sebelum jadi lesby) dan maknya di dalam keta dalam filem Freaky Friday (2003). umm..masa ni aku tgk wyg dia kat Prangin Mall, Penang. Dengan kawan rapatku yg disayangi dan dirindui selalu, hakhak, Wan Tze.

err..dulu kan, ayat "Because it will go down your throat and drop instantly to my thighs" dari mak Anna tu kan, betul2 bagi kesan mendalam (cewah) kat aku, dan sentiasa buat aku berpikir. aku ni mmg kuat pikir benda2 kecik cmni. betul ke kalo kuat makan fast food, french fries terutamanya..akan buat peha kita jadi besar. dan badan membelon? haha. sekarang....aku percaya. haha.

tapi kan. even aku tahu kesan nya, aku ni jenis degil, dan mmg payah nak kawal nafsu kentang aku ni. sampaikan id/nick aku kt mespes pun penah pakai akiss.kentang.rawk, dan flickr aku, kentangsomell..hahah.

yelah, pasal boikot2 mekdi ni kan? ekceli aku nak mengaku, aku baru je g makan mekdi. ye, aku ni mmg, konon suh org boikot...tp aku yg lebih. tapi..jangan marah aku, tapi aku ada usaha siket taww.

biasa aku akan oder banyaaaaakk..dah beli set prosperity atau dabel cheese, aku tambah lg french fries lagi satu, tambah lagi apple pie, tambah lagi bubur ayam dan yg wajib juge..mcflurry oreo!

tapi ari tu, bertemankan sorang kawan, kami hanya oder. umm.. satu set chicken mcdeluxe, dan satu french fries, semua size L, large.air kongsi. xpon mineral water yg dibeli dari petronas. itu aje.

bukan takat peha, tangan pon gemok kan?

aku xmakan pon burger nya. yg aku makan. 2 (dua) kotak frenchfries, di taburkan dalam dulang coklat mekdi, dan disirami black pepper. kawan aku sorg ni hanya berdiam diri bila dengan slumbenrya aku join 'venture' kentang aku ngan kentang dia. wekkk.

humm. kira2..kos semua ada dalam rm15-16 utk dua org makan. murah kan? so..satu usaha aku untuk tidak menguntungkan bisnes yahudi ni, yakni order sikit, atau separuh dari biasa. lama2 nanti, xpegi terus!

selepas baca entri nani, yang begitu semangat memboikot. aku pon up lagi semangat aku. g pasar borong berdekatan, ke frozen food..kentang jejari yg belum goreng hanya rm4.99. oh yeaaah!

teruskan memboikot!

*status = diri makin menggemok!

1 comment: