Tuesday, February 3, 2009

3 Hari 2 Malam.

3 hari hidup tanpa internet. amat membahagiakan. siyes weh. ehem. ehem. siket update. cuti 3 hari yg lepas, kami bercuti ke pd. so. entri kali ni banyak gambar.

kalo nak taw. inilah kali pertama aku mandi laut! oh yea. akhirnya berjaya melawan fobia air laut, hahaha. ok..mari tuntun gambaq naa. ekceli aku ada 6++ gambars. tp ini je mampu aku sharing ngan korang. kat fesbuk ada 45. heheh.

acara pertama, ke rumah ex-housemate. hai. kenalkan. inilah anggota asal geng umah aku. alyn (dua dari kiri), the sarawakian telah tersingkir pada peringkat awal kerana kawen dah berpindah mengikut suami di p.d. heee. sedang peknen 8 bulan. yeay, ada anak buah! rindu btul masakan budak ni taw. (gambar kanan - agak biadap cameraman! penat posing cun)

acara BBQ, sesi buat ketupat raya cina.

lokasi : belakang CORUS PARADISE.

hehehe. bahagianya mereka kan?

acara camwhoring. model 100 plus tu penting yer.

hasil dari pasar malam p.d, wallet saploh inggit, makanan spt jagung manis, pop corn, biskut-biskut, mercun pop pop (tak mencabar langsung kan?), dan gelang lip lap lip lap anak mami!

hidup secara NOMAD. berpindah ke Batu 4 pula. tidor kejap kat sini.

lepas tidur kijap, kami ke laut ketika air surut. konon nak carik kepah? ahhaha. ada umang2, ikan kecil, ketam, sotong pon ada taw? kali pertama tgk sotong berenang, batak gila masa tu. err. gambar kanan - zombie kampung pisang pulang ke darat.

sambil menyanyi : "Air Pasar Malam..Suuuuurut Pukol Lima! Nyonya Bangun Pagi..Siram Pokok Bunga..." (air pasar malam ke, pasar dalam? pasang dalam???)

sori anak-anak siput. kakak tumpang lalu. ramai yang mati kot? kesian. siyes, masa ni aku rasa bersalah sangat, mulut aku xhenti-henti cakap : "im sorrriiiiiiii...im soriiiiiiiiiii!"

kucin kontroversi. memalukan aku depan penduduk2 di sini.

pagi ahad yang terang. acara carik nasik lomak.

makan nasi lomak di tepi pantai yang indah = PRICELESS!

perut kenyang sonang hati.

alien mendarat.

bergambar dengan"Duyung Pasir" cantik : RM2.00 sekeping gambar.

acara seterusnya, Renang Berirama. peserta dari Nepal ni.

penemuan ikan pelik, dan..errr...abaikan gambar kanan.

naik kedarat jam 12.30thari. kesian orang lapar dan mengantuk, di upah nasik ayam dara. bahagian PEHA ya, PEHA. sangat sensitif.

*tercari-cari gambar aku mandi? hahahahha. cis, bila aku mandi..xde lah jurufoto nya. haih. ade siket, tp xnak letak la. haha. lenkali nak beli digital kem yg waterproof la!

6 comments:

Hannani Kamal said...

tu la ternanti gak gambaq hg mandiii.
mcm mane ye susun gamba tu bagi sebelah2. aku buat jadi kebawahh je

akiss said...

ngahaha. ade. tp tak jelas la. yg sebelah gamba ikan pelik tu slh sorng nya aku la. heheheh.

umm. cmne ek.

masa nak upload tu kan, ang set size Small, jgn letak center, letak NONE. bila nak letak dua gamba sebelah2 kan, gambar yg kanan sekali ang letak center, yg lain drag je sblah die. phm x? kalo xphm tanya lagi. hahahah

Hannani Kamal said...

yaa aku nmpk itu hangg.

ok paham dah..nnt aku tryyy
im sorry! haha

aPish said...

laaa...best nyer mandi laut...tapi yg x bes nyer..camner boley lupe lagu rakyat nih...hish...nak kene neh...AIR PASANG DALAM ler...

amirol said...

wah..best best.knp tak main banana bot?layan seh...

akiss said...

nani = hihih, nmpk eh. bagus2. alamak. pengaruh raje lawok ni.

apish = hehehe. bes kan? 1st time lak tu. hahaha. air psang dalam? pelik kan ayat tu? hahahah

amirol = xjd..sbb xramai. hehehe. dh naik dh mase kt pinang. tp akis naik bot die..xnaik banana die. hahaha