Monday, March 23, 2009

Bebelon.



jangkaan tersasar jauh. jumaat petang aku singgah balik dr opis, aku lihat belon2 ini berlepas ke arah cyberjaya dan melintas tasik dan jambatan seri wawasan.

maka sabtu petang, ditemani kak iza, dengan over-konfidennya carik port baik punya, kami naik ke tugu peringatan (xtaw nama sebenar), bajet dpt syot terbaik bila belon lalu atas tasik konon. kahkahkah.

sekali, belon2 ajaib tersebut melencong ke arah sana yakni MOF dan menara PJH. arhhh. tensi btul. dorang cakap ari ni belon tu mendarat kat puchong. arrrkkk.



tengah2 sibuk menembak.ada abg jurugambar tegur.

"awk ni student ke"
"haa..eh tak tak, kije suda"
"oh, mmg photographer ke?"
"a ah..ehh, tak laa.. amek gamba suka-suka je, hobi...hobi.."
"ade join forum?"
"tak...hehehe"
"join la, fotomalaysia.com..saya amir"
"oh..ok k" terus terpandang ke arah belon. "eh akaaaak...belon joker (meet uncle hussein) tu dah naik!!" terus menembak, sampai lupe nak berkenalan ngan abg tadi. hahaha.

terus menembak.



Aryana, 3 tahun, sebaya Suri. aku terserempak masa nak turun dari tugu tersebut, ngehehe. sangat comel. sepanjang die turun ke bawah mulut die becok btul. "what's that noise...what's that noise..what's that noise...!?" "where's daddy..where's daddy!", tanpa menghiraukan org sekeliling. haha. comel btul!

mak die kata, dalam byk2 mainan jual kat kedai, die amek teropong tu, dan terus blah. kire bijak la tu, nak teropong belon kan. hehe. comell.. comellllll!



buat aksi berani mati amek gamba dr jarak dekat. x berapa nak berjaya sebab panas giler bila makin dekat dengan belon, dan bau busuk la jurugambar2 LELAKI RAKUS yang ramai ni.. kahkakkah. siyes ramai gile jurugambar, sampai kena halau baru nak kuar dari padang. hahah



view waktu malam. yg tengah2 tu aku panggil belon Meet Uncle Hussein. ngee

mmg ramai org datang sini malam tu, sampai kat depan presint 4 jem. dan hasil pemerhatian aku, chinese ramai dari melayu. agaknya org2 melayu takut terlepas tgk konsert af (wekkkk) atau ke sunburst 09. ngeee.

ok bai. banyak kije.

12 comments:

Apes said...

aku gi smlm akis.jem gle2 sial.dpt tgk sket je.haih.nnt aku upload kot kalo rajen.haha

tp tkleh lwn pic ko ah.gerek gle ah.siyes dow!

akiss said...

alaa.. ko g gak ke! igt tadatang! mmg jem.. eh eh. nnti bg la no fon, sng kalo dtg sini nnti. hehe

upload la, nk tgk gak. elelelel. ni puji nak ape ni? haha. biasa je, lg byk yg hebat2!

.miSheyDora. said...

gmbar gambar cantik! saya tak dpat tengok live ah belon belon tuh. dorang tak mendarat dekat ipoh. Tskk ;'(

akiss said...

hehe. makasih. hehe.

oo.. itu la pasal, belon x dpt g jauh, minyak mahal. haha. xpe2.. tahun depan ade lg. hehe

Didi Nadhirah said...

org melayu g surau n masjid la aqis apa la...berfikiran negatif mcm ni tak elok

akiss said...

wakakakka. sgt berpikiran positif la adidi. ye tak ye gak kan. hahah

- - vanilla ice - - said...

syok giler..
siap dpt kenalan bru sey..hehe..
gd luck2... :D

akiss said...

thheehehe. tu la sapal. sempat terbekanalan. ngee. best taw,,rugi x g

NaZRuL AkRaM said...

waaaahhh cantek cantek cantek.....
ruginyer xpegi.......

cm kt oversea la plak....

akiss said...

haaa. aku dah kata jimi. haha. rugi wo. xpa tahun depan cuba lagi ye!

Leen said...

Cantik giler babi!
Bila lah boleh aku memiliki Ahmad Nikon ni...Nuar ckp ada pameran kamere weekend ni...
Jd dia nk beli time tu jer...aku tak dpt ikot sbb nk balik kg..kalu aku ikot aku nk bawak ko yg arif pasal bab kamere ni...hihihi

Danielctw.com said...

cantik jugak gambar u... :)