Tuesday, March 3, 2009

Paparazzi.

baru jap tadi. setelah kak Tiney selesai dengan Misi Mustahil dia dalam persiapan majlis kawennya, kami bertiga baru nak kuar ke lif, dan bergelak2. aku ternampak bos tercinta aku, tiba-tiba..

"ehh..balqis..balqis..balqis!!!" dengan nada kelam kabut.

"ye boh!" sambil menahan pintu entrance.

"nak gi mane ni"

"errr...nak g surau." buat muka pelik.

"ooooooooo...nak ke surau. takpe2. saje nak taw, ingat nak berjalan kemana tadi" sedikit gelak kover malu dari seorang bos.

"heeeee.." aku pulak senyum kerang.

"xde..skg ni bahaya tahu, xboleh keluar jalan2 opis hour. jpa skg pakai spy. ada pegawai kita dah kena..tapi xpelah...awak nak g surau kan..xpe2..."



hahahha. tergelak aku.

see? how much he loves me? hahha. bos aku ni mmg prihatin sket.

ya. aku mmg ada dgr berita ni sebelum ni. haha. ok, utk rakan2 sepenjawat awam.

jaga-jaga cik salmah. jpa dah pakai paparazzi di sekitar putrajaya, serdang, bangi, err...di kl belum lagi, so kalo nak mengular..alang2 pergi la OU terus, KLCC ke. ahahaha. alamanda ade ape la sgt kan? ok, gurau k.

maka, jika tertangkap, gambar akan di kasik terus pada KSU.

ilek la weh, macam la lepas ofis hour xleh nak berjalan. cukup ke time rehat 1 jam tu nak soping? kalo aku, nak pilih kasut sepasang pon dah amek 1/2 jam..nak carik parking 10minit, nak bayar kt cashier dan 10 minit lagi. ape lagi kalo nak lunch, lagi la xcukup masa aku. kecuali la rehat hari jumaat. tapi aku lebih rela tidur dirumah. hahaha.

adeh. btw. satu usaha yg bijak dari jpa.

5 comments:

Hannani Kamal said...

eh btw, opis hang kat mana nii ahkis?

akiss said...

hee. opis sy, depan MecD, dan di antara Imigresen dan MOF di presint 2, hahaha. cuba teka

pejan said...

aku tgok muka bos aqis pon cuak gak semalam...
ye la x nk anak buah kesayangan die jd mangsa paparazi...
paparazi skrang ni dh melampau...
boikot paparazi..hehehe..
p/s ; bleh ke kte boikot paparazi aqiss..

smms said...

how much he love me ? wahwhahhw statement yang agk menggelikan my tummy yang bunchet !

akiss said...

pejan, haha. mmg nampak ketara kan? punya la nak kejar aku semalam. ngan ki pon kena. hahaha. xleh boikot. nanti x femes. hahahah

sery, ngee. jgn phm lain taw. bos aku tu dah berumo 52 tahun ni taw, pangkat apak dah. hahahhaa. kdg2 aku pnggil dia apak mertua...bikos die ada anak laki sebaya aku. hahah. jage tummy baby elok2 yeee.