Sunday, May 31, 2009

Hari Tak Nak Rokok!

ewah ewah mak enonnnn. dah 31mei dah kan? aku rasa skg kan, 1 minggu dah sama dengan 3 hari je. laju btul masa berlari ke-luar. atau, time is running out so fast.

tup tup. kita dah nak sampai ke bulan 6, enam, six, liu, seis ok cukop belajar bahasa hari ni. cukop merepek-repek.

ok. hari ni ini adalah Hari Tak-Nak Rokok Sedunia / Hari Tanpa Rokok atau omputehnya World No Tobacco Day 2009.

gambar sekadar hiasan

ok. aku bukan nak membebel psl keburukan merokok, akibat merokok, penyakit kau dpt bila merokok, sbb aku rasa semorang dah taw. aku ramai je kawan2 tak kira laki ka pompuan ka yg smoker, aku takesah, no komen, dan ikut suka korg la. hehe.

dan, bukan jugak nak cite psl mcm mana aku ugut ex aku supaya quit smoking, aku cakap "kalo xnak stop merokok, jgn jumpa sy lagi". mmg dia benti. dulu lah, dulu. tp skg.. tak pon. haha.




ok ok. aku sbnrnya nak mengadu, perasan tak ambi pur punya perfume kete yg bau After Tobacco tu? macam dh xde dalam pasaran kan? asik2 aku jumpa vanilla la, lemon la, lavender la, floral la, semua aku x minat. cuma satu ni je aku layaaaan macam hidu gam. haha. contoh eh, contoh.






dan bukan takat dlm kete je, kat umah pon aku pakai hok yang spray2 tu. hehehe. huhhh! dan bukan takat kat umah, kt opis pon taw. bukan ape, pacik2 sekeliling aku ni semua kaki rokok, paling aku tak tahan bau gudang garam tu. pergghh, bapak busuk. sampai kan, kadang2 aku spray terus kat badan dorg. kah kah kah. kalo Dunhill, ok kot bau dia? haha.


ok. takat ni saja malam ni. sebelum itu, tgk ni, iklan ROKOK VS SURAH YASIN.

ok bai.

selamat hari tanpa rokok.

2 comments:

Hannani Kamal said...

woh perasan gak ke bau rokok lain lain ? haha takde mase nk buat experiment bau rokok! yang penting mmg busuk. ape yg penting!?
pastu klaka tgk iklan rokok yang org tu nk suap karipap tuuu. ahaha

akiss said...

haaa. lain2 la. haha. biasala bila dh kije ngan pacik2 kuat rukuk kan. smpi hidung aku dh peka dgn bau2 tu. hahaha.

yaa. yg tu mmg terbaik la. haa.. makan kaw karipap, makan! hahaha