Monday, May 4, 2009

Program Pemutihan

pemandangan waktu lunch...mari imajin.

ada seorang kakak, berumur dalam 27-30tahun, tinggi jugak, berkebaya ikot body, warna hijau terang. sgt jelas beg baru Bonia bersama keychainnya menge-ghelip (loghat peghelih) digantung di tangan kiri seperti mak datin, tangan kiri yg memegang beg di angkat tinggi, lebih 90 darjah. hingga terselak baju di pergelangan tangan sehingga menampakkan warna kulit sebenar aurat nya itu, warna cokelat gelap.

tiba-tiba mata ku terpaku pada mukanya.

eh! tangan sapa dia pakai tu? ok, bayangkan.. Nora Danish pinjam kejap tangan Kencana Dewi.

ok xpaham? muka dia puteh melepak, tak matching ngan tangan dia yg x puteh tu. jelik.kok ye pon kalo pakai de'puteh krim pengelupasan suma sapu la kat tangan sekali. ok ok, lg afdal jika anda tidak mengangkat tgn anda sebegitu tinggi hingga terselak aurat itu. ngeee.

di sini, aku mewakili pempuan yg tak puteh melepak ingin mengatakan bahawa...xsemestinya putih itu cantek taw. hihi. eh takde plak aku ni cantek, kiut tu ade la siket kot. hahahah.

ok bai. mmg tambah dosa aku hari senin ni. huuhh.

*tapi kalo Aweera tu mmg original puteh, bijik mata cokelat plak, bibir merah, jambu sial, dh la kiut hidung dia, cara berdiri masa menyanyi pon smart, bila dia flip rambut dia..ooohh. ok ok stop it Rahul! eh, stop it Akiss!

6 comments:

~AwanDanya~ said...

siapakah gerangan kakak si muke puteh ketiak itam tue cik Akiss....???

ahaksss..meh suh die try celen dgn ketiak akak...kompom..die kalahnye lah...hahahaha

ketiakku puteh seputeh salju....kohkohkohkoh...

akiss said...

kahkahkah. siot je. ye, akak puteh melepak vomel xpa. hehe..

ada kakak tu, bkan opis kite. org luar,hari2 mkn kafe kite. hahaha.

mysarah abdul malek said...

toi ka nih?

akiss said...

betoiii... haha. tergelak2 kami di kafe smlm. jaat btol./ ihihi

busyuksayang said...

aweera jer kejenya...tapi dia mmg jambu pun :P

akiss said...

kahkah. tu la. demam aweera. ngee. jambu air sbb bibir pink. kahakhakahka