Tuesday, May 5, 2009

Soal Aweera dan Tomok, lagi dan lagi!



sapa mls baca sila scroll sampai bawah, baca bab akhir je, itu yg penting. hehehe. sapa fan tomok dan aweera tlg baca habis. hehhe.

tghari td, ada sorg kawan lepak tmpt aku, nk tgk youtube, video tomok ari tu, so aku pasang. tiba2 hasnul, azyzy semua nmpk dan terus ejek.

"perghh..akiiiiiiiss..tomooook ssssioottt". dengan muka mcm mengherdik.

tensi aku, aku jawap.

"xmain la S.I, aku vote 4 aweera taw, skg jgn panggil aku akiss, panggil Aweera! hahahaha" dgn bangga

"sapa s.i? hahaha..shahrul izuan nampak??"

"ek ente...SHAH INDRAWAN la ngok"

pecah gelak. hahahah.

terus hasnul komplen. "siyes kis, bini aku cukop pantang bila tgk sapa tu..si shah indrawan? hahah..msa dia nyanyi..sebelah tgn pegang mike, pastu kaki macam hentak2 sebelah..! (sambil menggayakannya...ngeee)"

pecah gelak lagi.

kemudian, terus sambung berdebat sapa best, aweera ka tomok ka. haha.

ok. aku dgn rajinnya kasik dorg baca ini :

.....................................................................................................................................
NASHARUL AWEERA, 18.
How long have you been singing?
Ever since I was 9 years old. I’ve never had a vocal teacher; I’ve always taught myself how to sing.

Have you auditioned for OIAM before? If yes, how far
did you go?
No, this is my first time.

SHAH INDARAWAN 'TOMOK', 24
How long have you been singing?
Since I was very young and at the age of 8 I was already competing in singing competitions.

Have you entered any other similar/singing competition? What was your success in the competition?
GAlbum: New Boyz (1999), Akur (2000), Wirama (2001), Inspirasi (2003), Bermulanya Satu Evolusi (2005) & Semula Padaku (2007).

ESTHER APPLUNIUS, 21
How long have you been singing?
I have been singing about 10 to 11 years.

Are you a recording artiste? If yes, name your albums/singles.
In Sabah, I had a Kadazan-Dusun language album (2005).
.......................................................................................................................................

LAGI SEBAB KENAPA AKU VOTED FOR AWEERA.

penjelasan,aku bukan benci tomok, tp tak la smpi nak die mng, ok? kalo nk taw, aku antara 90% rakyat malaysia yg vote nak TOP 3 masa grand final, sebab masa tu Aweera vote dia rendah, aku nak tgk Aweera masa final, tup tup...tomok plak terendah. arhhh! mmg agak 'bengkek' ar masa tu, so nk cite sket.

1. aku sampai2 je nampak kaum keluarga tomok yg ramai. dan paling aku rasa tak selesa, dorg siap bkak pasar 'car boot' kecik, jual t-shirt kuning, rm5sehelai yg ada muke tomok tu. mmg berbeza gila dgn famili esther dan aweera yg bersederhana, dtg pakai baju sendiri, eshter pepel, aweera kaler merah dan hitam.

ini tunjukkan dorg ni 'berduit' dan ada modal nak ber bisnes dan tarik peminat, dan juga modal utk TOPUP. get it?

2. bg aku, aku mmg dh agak dr awal, konpem tomok mng sbb, die sendiri artis, dan konpem, bdak2 pempuan yg tergila2 kat dia sejak zaman 'sejarah mungkin berulang', dah tentu masih minat sama dia kan? so..pk sendiri.

3. ok, tutup pasal background dia, cte psl persembahan, aku mmg tak suka dia ubah lagu hanya Kau Yang Mampu itu. tatahu knp, selama ni aku suka die ubah2 lagu ni. tak semua lagu boleh buat2 ubah rentaknya kan. suara duapon biasa je, cuma lg elok dr dulu la kan.

4. dan aku igt lg masa aku dlm stadium, tomok ni nampak sgt fokus, bersungguh2 dan overkonfiden nak menang. tgk muka dia masa nyanyi lagu aizat tu dh la, mcm konpem sdap kan? kalo nk taw, bdak pempuan dok blkg aku, terjerit2 mcm nk pecah gegendang telinga aku..dan aku rasa Tomok dgr, tp..xde respons...hehe.

tapi lain kalo aweera, tiap kali kami panggil, konpem die pandang, tersenyum sambil tunjuk isyarat 'rock' dan melambai2. tak kira atas stage ke, kt backstage. mmg x sombong. tak caya, tgk balik kat youtube. kool je kan?

ok, skg bandingkan, bdak kampung yg rock yg baru berumur 18 tahun, baru abis sekolah, xpernah ada pengalaman, xde guru vokal, hanya menyanyi dgn band masa jamming dan kenduri kawen, dapat masuk final oiam bertanding dgn dua lg yg sorg artis, sorg lg penyanyi kelab yg pernah ada album, HEBAT.

inilah yg dikatakan bakat.

tgk saja macam mana hebatnya aweera atas pentas, mmg ada personaliti. dan paling aku suka, tiap kali abis menyanyi, dia akan sebut "YEAAHH" sambil melentokkan kepala sedikit ke kiri. haha.

tp nak wat camna kan, bukan rezeki dia kali ni. tp, konpem..jauh dia boleh pergi. biarlah la org nak kata dia klon awie ka, amy ka. xkan la nk tgk muka dorg je. at least, ada gak pelapis yg masih fresh dan boleh diasah dan dimantopkan lagi. muda lg beb, 18.

ok. kesimpulannya, aku tak benci tomok, cuma mahu aweera menang. tutup cita. aku rasa sebulan tak abis isu ni. ngee.

now i found my new love...aweera.
nah bukti:




CUMA AKU KAN, KALO BOLEH NAK MUNTAH JE KAT DEPAN MUKA TIARA BILA TGK LAKONAN DIA YG TAK MENJADI MASA KONSERT AF LEPAS. WAD-DDE F! meluat doh af! even aku suka aril tu, bg aku, itu sangat..sangat sangat tak adil utk bdak2 4 org yg tgl tu. konon, sampai dua org terkeluar, tahi lah! $F%$&^&*$(*@()*N$)_ HGHJT^&%&^%&^

ok bai.

8 comments:

Didi Nadhirah said...

ak pun rase dh mcm nampak dirancang je pasal nampak tiara tak real berlakon heheheheh....aril masuk ke
ak suka aisyah

akiss said...

itulah. nmpk sgt, dan poyo sgt. hheheheh.

cuba tgk murai.com.my

aishah mendahului. hehhe, ntahla..aku bukan apa. kesian tgk yg 4 org tu.

mohd said...

af suck dow.dr dlu lg aku fak.haha.emosi sebentar.maap.

even aku pnah pegi sne pon tk tgk show dorg.men kompang pastu blk.tk teringin weih.nsb bek rumah aku tkde astro.syukur2.haha

ape2 hal aweera roks *kipas2* :P

akiss said...

bagus. xde astro lg kurang 'dosa menyumpah seranah' hahaha.

men kompang? oo.. masa mula2 dulu eh. heheh.

yeah. aweerrock!

busyuksayang said...

go tomok go!!!!!!! :p

akiss said...

wah. nmpknya. ini dia fan tomok. huhu. lagu dia asikkuar radio je kan. hehehe.

TOM TOM MOK! hehehe

Ynn. said...

i kesian tgk aweera mse paul dgn shafinaz kritik die, sedih i tauu, i pn rse hes the best lh, meh aweera kakak bwk aweera kawin jom.

*koma kn kalo die bace wkakaka

akiss said...

kahakah. bawak kawen xlarat tu.

ala..paul moss dh tua, mana layan rok. plak die ske pempuan gedik je. hahahahah