Tuesday, May 26, 2009

Surga Cinta

semalam aku g tgk Syurga Cinta.

"wah, mcm x percaya je akiss tgk filem melayu" reaksi Farrah malam td.

hehe. ntah knp aku tergerak hati nak tgk cite ni. lgpon kan, dkat IOI mall rm7 je tiket. hahaha. alamak, skg korg dh taw kat mana aku selalu g nonton. jangan nak TERJAH ok? haha.

oke, sedikit kesimpulan.

jalan citer yg simple, jelas dan nyata, senang nk paham la kan? watak Ikmal mmg terbaik la, dh la pelat sebut Astaghfirullahalazim. berulang2 kali lak tu. haha.

watak Syuhada (Heliza) kira ok la, tp mmg seswai la sbb die tu comel dan sederhana, pakai tudooongggg, lemah lemboottttttt..ade klllaaaaaaaaaaasss! hhahahah. baju pon cantek2. hehehe

babak plg kelakar masa si Irham (Awal A.) jwp soklan Atuk Syu, "saya xleh sembahyang, sy puasa khatan!" ape ke bangang punya jawapan, haha. mmg tergelak besar aku smlm.



dan lg satu, masa Atuk Syu suruh di Irham jd imam, mmg sakit perot aku gelak. kah kah kah, tgk sendiri la ye.



dan, ok 'dan' yg keberapa ntah. haha. masa Syu kata, "kalo kita keluar berdua, org ketiganya Setan".. lepastu Irham jawap.. "Jadi Ikmal tu setan la.." ok sumpah bodoh gila time ni. kah kah kah.

ummm...plg syahdu masa Irham mula2 amek wuduk kt masjid, muzik latar mmg seswaaaaai. huu. menusuk kalbu lah! mmg sentap dan sebak aku cakap kaw. haaaa

aku bg 4/5 bintang kehidupan. hihi. aku rasa kalo watak Irham itu di'tekan'kan lagi, contohnya rambut die blonde, cakap 100% omputeh, kurang ajar dengan parents, minum arak smpi kat umah ke. hehe.

paling x boleh blah bila Syu suruh baca buku JANGAN BERSEDIH, dh la Aket baru beli buku tu, dan aku baru nk membelek buku itu. hehehe. kena baca ni!

yg paling aku ingat, masa atuk dia bg nasihat, bahawa, jodoh ni ada tiga.
  • JODOH DARI SYAITAN
  • JODOH DARI JIN
  • JODOH DARI ALLAH S.W.T.
nak tahu apa maksudnya? g tgk sindiri ok. haha.

ok, aku rasa semua pemuda pemudi yg berkapel2 tu, WAJIB TENGOK ok! hahahahaha. byk nasihat yg berguna doh.. xbanyak filem malaysia mcm ni taw, tahniah kpd Ahmad Idham. daripada korg tgk filem rempit ke, bohsia ke.. bukan apa, aku rasa mcm bohsia2 kt msia ni bangga ada filem psl dorg. hahahah.

ok bai.

* teringat lagu faveret aku dari Ada Band, Surga Cinta. cuba layan. syioook mak enon oi!

6 comments:

zue@yaya said...

aku meme nk tgok gak..tapi nk tgok ngn sape??huhu..nk ajak ko..ko da gi..ish...

aku suka la..awal tuh...i lap u..huhu..

anyway...aku da bace buku jangan bersedih tuh...best..sgt..n kite leh muhasabah diri!

akiss said...

alaa..kau g tgk ngan kwn2 la. hihi

awal tu smart, tp not my taste
hahahha

dh baca eh? elok ah. aku pon suka baca. hahaha

smms said...

besh ea cite tu ..harus ngok ni wpun pun memboyot ek ..

ah kiss aku kembali kerna ingin mengenang jasamu ..mahukan website wallpaper blog ..aku kebuntuan dari pagi cari msih kelam ... da yg baru ? yg lama ko bagi dulu dah x kelas ..
hehehhe tq in advance..

akiss said...

haa.. g la tgk. yg dh kawen pon ok je. hehe, bsar mana dh perot, nk tgk. haha

ok ok, jap eh. aku try usha, nnti aku habaw kt komen ko ye

e-zul Iswhat said...

oh heliza....

akiss said...

oh mmg comel dia tu..=)