Tuesday, May 26, 2009

Tragedi Rombongan Cik Kiah.

sabtu lepas, g mengikut rombongan cik kiah ke kenduri Ada Sakura di Bukit Goh, Kuantan, gerak seawal jam 8 pagi.

huhh. akhirnya aku buat keputusan utk g kenduri Ada, mesti abg2 logistik marah punya la sbb x ikot dorg g latihan menembak, hihi. tu lah, aku dh cakap, kalo nk mintak aku jd urusetia/jurugambar kena 'book' aku awal2. haa. hiihihi.



bekpes di genting sepah, eh..sempah kot. siyes lapa gile masa ni.

lepas makan di sini, aku pengsan, tido dari pukol 10pagi hingga 1.30pm. uuuuuhhh..nyaman. itupon kak iza kejutkan, tipu kata dh smpi, sedangkan tidak! huhhh!



rombongan cik kiah sampei!



puan pengantin, sebaya dengan aku. hiihi.


macam biasala kan, muka dorg je la enterprem.



dan lagi...


dan lagi...



huhh. akhirnya aku berpeluang sehingga landing atas katil.



alahai, puan pengantin merampas tempat balik!
sedarkah korg tentang kewujudan aku di situ? . haha



ok, dh amek gambars sampai muntah, pulang cik kiah awal. x sempat tgu pengantin lelaki smpi, sebab Encik Pengantin lewat sedikit.



mula2 aku x paham, dorg sibuk kata... nak singgah T-C, nak singgah T-C.
aku blur kejap, T-C tu sapa plak? T- Pain aku knal lah!

rupa2nya, telok chempedak. kalo mata korg hebat,
korang akan nampak efek buih2 belon, hehe. tima kasih abg tukar tiup belon!



ok bai T-Pain, eh..T-C! sori x amek gamba laut.



oke inilah pengalaman yg best. BAS ROSAK! BAS ROSAK!
ntah ape kebende filter kena ganti! huhhh. gila memenatkan.

bygkan dok melepak dari pukol 5 lebih smpi tgh malam?
arhhh. mmg masa ni menguji kesabaran aku.

lokasinya di persimpangan jaya gading. henpon plak abis bateri!!!!!!!!
sabar dik, sabar!



sempat lagi amek gamba kami yg cantek mcm belacan, huhh. dlm kul 1 baru leh check in hotel. terpaksa la kan, x kan nk tdo dlm bos.

dah la masing2 sengkek! haha. kena bazirkan duit, rm150, x sampai 8 jam dok hotel tu. kul 8 dah turun lobi. gila semangat nak balik kl!



keesokan hari nya, BAJU YANG SAMA, yaaaa.. BAJU YANG SAMA.

MMG BELACAN PON WANGI LAH!!



inilah hasil kerja kami men'decorate' bilik hotel, mengubah feng-shui bilik tersebut. haha. bygkan la, bilik utk 4 org, kami sumbat 8 org. hihihih.


ok. no more gamba.


aku fobia dah tgk baju aku sendiri selepas pakai 2 hari berturut2. haha. kami selamat sampai parisjaya tengahari Ahad. mmg kenduri sakan lah!

kalau lah encik bos Yahya Sujak tahu akan cerita hal ini, tentu dia kata "padan muka, degil x nak tlg amek gamba latihan menembak". hahaha.

btw, Happy Kawen puan ada dan encik bujal! hope akan kekal ke akhir hayat!

ok bai.

6 comments:

Hannani Kamal said...

kalau malam kat tc boleh tgk ehem ehem celah batu.

akiss said...

wah. ehem2 tu apa nahni?

musykil aku ni!

Hannani Kamal said...

tak bace paper keeeeeeeeeeeeeeee!
dah kelua video 3gp dah pun!
couple ber-ehem ehem di celah batu!

akiss said...

waah. aku mmg xsuka membaca. hahaha

kate xpnh tgk 3gp? hahahahahha

waaah. kena carik ni.

shhhh. hahahahah

j0jet said...

weyy akiss, apsal turun kuantan xkasik tau aku?? aku dok kuantannnnn!! hampeh ko! kalu x kite leh ehem2 kat celah batu kat TC!!hahaha

akiss said...

kah kah.

alaaa.. tataw la, lg pon xde lappy ke ape utk ku kontek kawan2. henpon pon tade betri. hehe. tu la.. rugi taw, kalo tak leh wat vid 3gp. hahaha