Thursday, July 30, 2009

berita dari P to the D, part II

lagi apdet. 26-29 Julai itu hari aku ada kursus di mayangsari resort, pd. hotel nya kira ok ok la, cuma aku x suka perabot dia, semua kayu2, nak antik2, bukan apa..dah macam seram sikek. hahaha. aku dok sebilik ngan Puan Zunita AwanDanya (kelik utk belog dia ) dan Kak Amy. hehehe. kak amy adalah mangsa kelasakan tidor aku. hihi. humm..kesian puan urusetia kita, Kak Zu, demam, smpi aku terasa bahangnya. hihihih

makan pon ok la. tak la sehampeh di Tekam, hehehe.



ini pandangan tepi bilik aku. ada rainbow taw, tp kicik ja, tu yg belah kiriiii tu.


ya, pndgn depan, itu yg kita mahu lihat! swimming pool. haha.



so, petang tu, terus terjun la kan. siap buat photoshoot utk majalah MANGGA lg taw! nmpk Saiful Apek tu?

ok ok. asik citer main sana main sini kan. ekceli, tajuk kursus ini adalah, Kursus Forensik Fotografi. penceramah yg dtg adalah ASP Zainol, dari CSI Cheras. sounds kewwwwl kan, CSI!

hummm..kursus mmg fokus kepada penggambaran masa siasatan tempat kejadian kes. fotografer yg dtg pon dr unit csi, kije dia, amek gamba mangsa kejadian jenayah, bukti-bukti..dan juga..kalo ada post mortem terhadap mayat. eeeee...tak sanggup.

macam-macam la die cite pengalaman die sepanjang bekerja di situ,semua kes-kes kaw-kaw spt altantuya pon mereka terlibat. hhuhu. so, kami dpt la tgk gmba siket2 masa dorang membuat siasatan segala. ngeri je, gmba masa tali gantung, jatuh bangunan...eee..menyesal aku tgk tahu.

so, utk memudahkan pemahaman, kami diberi tugasan berkumpulan, BUKAN GAME TRAVIAN tu ok. haha. tp xdalah pegi cek mayat ka hapa, VCD la..apa lg. hihi.



memperkenalkan, geng kami, THE OMPEK PINKY. aku yg bg nama, haha. ompek sbb kami kumpulan 4 dan guna pelat nogori. pinky sbb kami suka pink, terutam chief kami. hahaha



ini waktu bekerja. kire syok gila la, pakai glove, pakai penyepit amek putung rokok, amek sampel dna. hehhe. mmg dh macam CSI Port Dickson la kan!



malam last ada karok dan bbq. huheee.



lepas bosan bila karok org yg sama je, si Ad ajak aku carik rokok. ceh, sbnrnye die ni nk escape, sbb bosan kot. pastu kami lepak kt Bangi Kopitiam, baru aku tahu Kid Search yang punyaaaa kopitiam ini. kami lepak berempat, muiz, ad, dan ary. tiga-tiga pacik-pacik.

sembang2 smpi kul 12. sampai dalam lif, Ary cakap. "kau ni, saiz budak laaa.. sampai nk cakap ngan kami pon kena dongak..hahaha".

membazir besi btul dorg ni. tahu la masing-masing tinggi 6-7 kaki!



spt biasa kemwhore sblum balik.

byk ilmu aku dpt masa kursus ni. nnti ada masa aku sharing sharing ehhhh. best sbnrnye kursus mcm ni, sbb masa ni la dpt jumpa kawan2 yg dok cawangan lain. hehe.

ok bai.

4 comments:

j0jet said...

bestnya kolam tu kiss!!
arghhh dah lama tak meneyelam tgk spender!!
hehehe

akiss said...

hahaha... pndi eh menyelam? smbil cekodeng? hahahaha

busyuksayang said...

cantik gak mayangsari ya :)

akiss said...

a ah.. kira ok ok je la. hihi