Tuesday, July 7, 2009

Duran Duran

kisah buah2an pulak. ya, spt semua tahu, kt mana2 skg ni, mmg musim buah. dan of kos, kt tekam ni mmg xnk kalah byk buahnya! durian la plg menggila jatoh gedebak gedebuk!

ewww. im sori. aku mmg xminat. hehe. bukan ape, asal aku makan, mlm msti demam. huhh! dorg kate aku dmam sbb aku makan main2, xmakan abis, xmakan sungguh2. hahha.

lihat saja xtvt dorg ni. xpnah puas. hari-hari juga makan durian. haih. aku hanya termangu dan termenung. hihi.



masa ke kebun buah, mata ke bersinar-sinar spt mata sinchan. manggis, my peberet, itu je buah tempatan yg aku layan bayangkan sekilo rm2? apa lagi, makan sampai lebam!

tiba-tiba, pada suatu malam, ekceli awal pagi, sewal jam 1 lebih pagi, baru nak tutup mata, pintu chalet aku diketuk.

rupa2 nya ada 'DURIAN DELIVERY'. 2 bakul penuh. sampai aku menjerit.

"hoi, gila ka ni, mak nenek byknya!! nak buat apa! meniaga?? sapa nak makan banyak2??? kang kena sawan durian kang!" (x hormat orang tua langsung si balqis)



nampak 2 bakul? 2 bakul penuh! korg boleh bayangkan tgh2 mata baru nk terlelap, mamai2 bangun bukak pintu ini yg korg nampak?



ok aku boleh pengsan sekarang. rupa2nya ada projek tempoyak. muntah.

dan di sini juga aku baru belajar istilah isi durian, KUCING TIDOR. pertama kali dgr. dan disebabkan aku ni xreti mkn durian, dorg menyakitkan hati aku dgn menukar kpd : BALQIS TIDOR.

huhh. xde kena mengena.

ok bai.

*tiket tempomers masih selling fast!

8 comments:

Al-Kaput said...

waaa!
bahagia sungguh kamu!
mmmm..
kenapa baju tidak ber-hang?

busyuksayang said...

best jer tgk durian...bila bau, rasa pening plak :D

akiss said...

ehhehehe. xsempat nak di hang, hahahaha.

sama la, mmg pening kalo terlebih bau taw

BabyChomei said...

tempoyak sedap doe!

akiss said...

hahaha, ko suka eh. sama ngan bdak umah aku.

Heidi Shafiq said...

wahhh...
aku x taw nape musim durian skrg ni aku giler fanatic kt durian..

N.Q.R said...

motif mangoesteen ko bersinar2?

akiss said...

hahaa. ko fanatic durian ke? hehehe.

QISTINA! hehehe. motif nye buah peberet, busan gile smua org asik makan durian. hahaha