Friday, August 7, 2009

kisah bos yang kejam.

kah kah kah. ok, tak tahan gelak. ini lagi kisah klaka tapi kejam, ngahahaha. kalah cite selendang kipas ku. haha.

tadi, masa tgh belek2 fesbuk, aku dgr suara org tua membebel dan juga diselangi bunyik barang jatuh kelepok kelepek..

so aku dengan Joyahnya (spt biasa) berdiri dan usha tempat kejadian.

ho???? aku nak gelak, nak takot pon ada. feeling bercampur2. haha. last2 aku gelak. aku ni mana reti siyes? kah kah.

rupa2nya, bos unit sebelah aku, atau aku panggil Abah, En.YS la sng..sedang membaling objek dari meja sebelah kepada anak buahnya bernama A, ok sapa yg seopis tahu la kot. bukan sekali, tapi bertubi-tubi...yg pasti staepler, dan kotak staepler, macam2 aaaa..

dia bajet dia Storm Shadow dlm cite g.i joe ke hape? atau En.YS ni baru tgk g.i joe malam tadi dan terpengaruh dari filem itu, dan terus dan try test power membaling kepada anak buahnya atau musuhnya????

tgh aku dok kukukuku kiiikikikikiki kat fesbuk, en.sj datang kat aku, muka dia siyes, ko penah tgk muka dia?? garang ok! rujuk gamba kanan, boleh zoom kalo ada beran. haha.

"kis, nasib baik ASHTRAY xde, kalo tak, dgn ashtray2 aku baling!"


aku nak gelak pon tak boleh, sbb separa takot campor kelaka. kening berkerut, bibir aku kemam tahan gelak.

itu baru soalan satu, kendian belum sempat aku tanya dia tanya aku lagi.

"kis, kau tahu sapa gelfren A?? nnti senang kita g tlg pinangkan terus!!"

gila tercekik rasa tekak aku, nk jawap pon tatahu apa. hahaha.(alaaa korang, xyah la gosip, A tu dah kawen arr)

rupa-rupa, anak buahnya sedang bergayut time kije, bila ditanya psl kije, tak siap lagi. lepas tu, bila bila ditanya, "Z ada dalam bilik dia?", si A jawab berbunga-bunga, tadi ada, dia mintak fax, lepas tak tau ke mana. jawapan nya, ADA atau TIDAK je. itu yg En. SJ ni adu kat aku.

haih. itu baru siket, kadang-kadang En.YS ni, siap tumbok perut anak2 buah dia lg. kalo maki, siap bodoh babi sial semua kuar. siyes, aku pon kena marah. mmg cuak ke bebeh la! haha.

tapi even dia nampak garang gila, tp siyes tang kerja dan kebajikan, dia bagus. dan dia bukan KAKI AMPU atau KAKI KIPAS bos besar. itu yg aku suka. budak-budak pon sayang dia, buktinya gamba bawah ini. hehehe.



tak mcm sesetengah bos, anak buah dikutuk, kebajikan tak jaga, tuan KP di ampu!


abah dan anak-anak.

gamba ulangan, gamba di desktop aku skg. i laik!

ok bai!

3 comments:

Kap said...

lu jiwang r, kiss..

SUXX said...

orang goverment kalau lelaki seluar mesti size 34 ke atas kan?


heheheh

akiss said...

hahaha.. kdang kadang la jiwangyea. haha..

eh eh. mana ko tahu ni suxxrol, ngeeee..