Sunday, October 18, 2009

ai mis you already, Ahmad Nikon.

Jumaat yang indah, tapi tak.

Aku bawak Ahmad Nikon (A.N) ke ofis, sebab tengahari ada meeting dan jamuan perpisahan puspanita. Hmm. Pagi-pagi dah apdet belog pasal sambutan hari jadi malam tadi.

Dalam jam 11.30am. Kak Wan & Kak Atma datang, ajak pergi makan jamuan hari raya di BUU. so, aku tataw knp, terus je blah. xterpikir nak bawak A.N, mungkin sbb aku xpkai baju raya kan. mls nk bergambar sgt.

so, naik ke aras 5 jam 1140am kot. naik-naik, dah ada usherer, siap ada videocam, kameraman pon ada. so, nyesal sgt la xbawak A.N.

sampai kt meja depan, Tn. Haji Iskandar (bos yg ada FB) dah ada, tgh makan. Terus tegur aku.

"Balqis, mana kamera, amek gambar saya..." wah, segak tul Tuan Hj. pakai baju melayu oren.

"alamak tuan haji, ada kat bawah..x bawak."

ok terus makan. dan makan. dan makan. sampai jam 1215tghari.

balik ke tempat, nk amek A.N.

tiada. tak da. tak da!!! puas aku kol pacik2 sekeliling. dorg kata xperasan. xnmpk pon. aku ingat Hasnul sorokkan, sbb penah die main2 cmtu. tp kali ni die siyes, mmg xde.

ok. dah tgk cctv. mcm ada sorang tu amek. aku belum buat laporan polis. sbb tunggu salinan cctv dan laporan pas keselamatan. emel aku dah sebar kan.

perasaan aku? sedih, tahap xleh menangis dah. baca yassin, solat hajat.


pencuri, tolonglah pulangkan. aku tak marah kalo kau nak pinjam. come on. aku ada sakitkan hati kau ke? kalu nk pinjam, cakap la, aku boleh bagi, dgn syarat jaga dia baik2.

kawan-kawan, tlg la doakan pencuri ahmad nikon kesayangan aku ni pulangkan balik pada aku. susahnya hidup tanpa dia. rasa tak lengkap.

pelis. i need korang punya doa.

ok. aku dh explain dan hebahkan hal kehilangan ni, di fb, blog, emel, dan aku dh sms kawan2. lpas ni, pelis, jgn tanya soalan seerti : "kis, bawak kamera, kis, jgn lupa bawak kamera, kis kenapa tak bawak kamera?"

takut kena hamun.

ok bai.

13 comments:

amirol said...

aloooh.. jangan sedih.nanti retngkap juga pemgambil A.N kamu tue..

kenwooi said...

aww.. that's bad..
next time must be more careful! =)

kenwooi.com

ezzati said...

sabar2...sy pn bru kehilangan handbag..ada camera jugak...sedih sgt..huhu

akiss said...

itu la mirol, sedih. dan geram sgt!

hmm. btul la ken, next time kena beli peti besi. lol

akiss said...

thanks ezzati. ilang handbag pon lg menyushkan kan. ic lagi. adeh

c h i p ² said...

sy pun bru kehilangan kamera.
kmera dgtal dlm dis week.
kene curi jgk. kenape ek.
mmg sedih, mate bengkak2
bce yasin, solat hjt,
tp still xde pape.
it sokay sis, Allah nmpk
just wait, ade hikmah

smms said...

nikon ko hilang ..aduhai sgt sayang nya .. cpt2 cari pngganti k .

akiss said...

hai chip2. yeke? sedih, mmg menangis kan? sbb syg, nk guna plak tu. dh mcm kembar siam kan. tu la. baca yassin byk2. Allah Maha Adil.=) thanks.


ye seri. hilang. tu la, aku nk buat kutipan dana kemere baru. hahahah

Kap said...

alamak!
tak nak komen lah..

s.c.h.u.l.t said...

ya Allah, sedihnya ahmad nikon hilang. sabar ye :'(

kalo saya ada satu sudah tentu mengalirkan air terjun kinabatangan.sobsob

akiss said...

kap, hahaha. asal xnk komen?

shult. siyes sedih. mmg dah nangis,. uuuu

Leen said...

Ya Allah! Minta2 dpt lah cctv tu read sape pencurik nyer.

Ja a B r a i n s t o r m said...

tumpang lalu sini..

malang sekali nasib ahmad nikon tu.. apa cerita sekarang?