Tuesday, October 13, 2009

kissah serem versi tak serem..

kissah 1.

dulu aku selalu chat YM melalui IMO.IM. masa sdg2 chat, aku akan buat kerja spt biasa. bkak window lain la kan. so, tgh2 wat kije tu..dgr bunyik macam orang bersiul. aku ingat pacik2 sekililing bersiul. tapi bila usha, takdak orang.

bila dah byk kali terjadi, dh jd makin serem. ish. smpi la satu kali tu, baru aku sdar, rupa2nya, bila kite bkak window lain, ada org Buzz, akan bunyik mcm org bersiul.

deyym. malu sindiri

kissah 2.

masa tu kursus di PD, hotel tu, ok je. cuma aku xsuka deko yg banyak kayu jati. mcm serem. haha. ok, malam kedua, aku ikot kak Amy balik Putrajaya. dalam jam 11.45 malam gerak dari PD. aku ni penakot, lagi2 kalo ikot jalan kampung, tgh2 malam. mmg seram, takde lampu jalan.

masa tu dlm keta, kak Amy bkak Sinar FM, tiba-tiba...tukar lagu lain, hot fm, ke fly fm, ke radio tamil, cina. dlm hati, "eh. knp ni? aku sorang je ke perasan radio ni bertukar2 siaran???" dah serem ni.

skali. meme la!! kan radio boleh kontrol kat stereng keta. ptt la kak Amy rilek je. keji btul akiss.

kissah 3.

pagi tadi ada makan pree sempena perhimpunan bulanan. aku tapau la nasik lemak. kak atma bagi aku rasa kek coklat, sesudu la kirenye. dan kendian ltak kt pinggan aku.

ok, paham tak, bila tapau, aku akan tutup pinggan plastik tu dgn pinggan plastik yang lain di atasnya? bole bayangkan? mcm kerang? paham? so, sudu dan kek tadi duduk dalam pinggan. tertutup. cuma pemegang saje kuar. aku sibuk menaip.

tiba-tiba, sudu tu terpelanting. kek coklat idaman dan sudu plastik jatuh ke karpet. sadis.

namun begitu, kedua-dua pinggan masih terkatup. seram tak? seram tak? ok tak seram, yang pasti, aku kempunan kek coklat tadi. deyym.

ok bai.

* tapi lg serem apabila dah 2-3 kali, bila aku sebut nama Dia, tup tup muncul. ish.

7 comments:

Kennee said...

woi apa cerita seram ni...tipu punya... XD
Btw...nanged ya post and clicked ya ads already ^^

akiss said...

ahaha. saje wat lawak ptg2 ni kennee. thanks. jap g i kelik ur's ok.

Doraa. said...

cerita satu tu memang selalu wat malu diri sendiri je :p

Kap said...

aku suka kerang bakar..

akiss said...

mmg malu dora, tergelak kt diri sendiri. hahahha.

aku xmkn kerang. hahaha

smms said...

mmg lawak queen la ko ni ah kiss ...hi hi hi

akiss said...

tahun dpan aku masa raja lawak. hahaha