Tuesday, November 10, 2009

weirdo kot.

dulu, masa kecik lg, aku ni jenis seorang yg pemikir, banyak soal, dan suka amek tahu. bidang (bidang ke??) yg paling aku minat ialah, haiwan.

aku suka tengok semut bekerja. aku suka ikuti perjalanan dorang. perasan tak dorang akan bersalaman say hi bile bertembung. hahahaha. lagi syok bila letak gula, pastu tgk dorang main pas-pas dari satu semut ke satu semut. memang mengkhayalkan.

xpuas dengan mengusha mereka, aku akan amek satu botol coke yg see-through tu, aku masukkan tanah, pastu...masukkan semut secukup rasa.

gambaran dari google.

dalam masa beberapa minit, aku akan khayal tgk semut2 itu bertungkus lumus buat jalan raya. kool. mcm corak batik jadi botol tu. imajinasi hanyut.

selain semut, aku suka tangkap rama2 masuk dlm botol. anak pepatung pon sama. dah tangkap, masuk dalam botol, kendian letak pokok bunga. cantik konon, taman rama2 mini aku.

tp, kije paling jelik aku pernah buat is, tangkap berudu, dan melihat pertumbuhan katak. dari berudu - berudu kaki dua - berudu kaki empat - putus ekor, dan last jadi katak. ewwwwww.

kirenya, masa kecik aku tak macam Suri. aku xberapa minat dolls, plush segala. ngee.

tp sampai besar pon aku masih macam tu. bg aku, tempat paling bahagia pernah aku berdating is Aquaria. mmg aku hanyut btul. mmg mcm berada dlm alam lain. haha.

semalam jam 1 pagi, msg dari encik r.

"awak, anak ikan guppy yang awak bagi ni, satu jantan satu betina eh?? pandai awk pilih? sekor oren, sekor lg ekor black n white.."

taken from here. (nk satu mcm ni nnti)

nampak? pelik ke bg orang anak ikan suruh jaga elok2?

ok bai.

4 comments:

e-zul Iswhat said...

aku pernah buat tmn tema utk semut.


haha.

Didi Nadhirah said...

kira ak mcm suri la aqiqis suka main dolls...tp yg paling bestnye ak suka membogelkan dolls tu n bagi die pakai kain perca lebih baju mak ak yg ak dh gunting sikit di leher utk dimasukkan dan kemudian di pegang ikat pakai getah....then kalo secukup rs ak gunting rambut..n now barbie ak yg 3 4 ekor tu telah hilang kerana ak telah menganaiya diorg...maafkan adidi yer....

akiss said...

taman tema?? siap ada buaian semua la? haahaha.

cis cis cis. kesiannya barbie ituuuu. hahaha. dlu ada gak antie bg barbie, aku potong rambot gak. haha. kijap je main. pasti dh bosan. ngeee

e-zul Iswhat said...

buaian takda, tp ade la buat mcm tmpt berteduh, guna paku payung ;p