Tuesday, January 5, 2010

typical malay male.

siyes bosan siyes bosan siyes bosan. tiga (3) kali aku ulang maksudnye, i really-really mean it.

btul la alia sarcastically serious (tp blog ni need a password) cakap yg lelaki melayu ni mmg x pandang perempuan xde rupa, gemok, hitam..

"They want Gisele Bundchen.

They want Adriana Lima.

They want Jessica Alba.

Ada pernah dengar diorg cakap "WOW QUEEN LATIFAH IS HOTNESS".

ADA? ADA??"

bosan bosan, yu are just another typical malay male. duhh.

ok bai.

ps : sori, ini penjelasan status fb paling panjang aku pnah buat. siyes sakit dan letih. emosi up n down lately.

8 comments:

iva saionji said...

memang susah nak cari laki2 melayu yang xpandang kecantikan atau luaran...tapi kalau jumpa kena terus "grap"..hehehehe..like husband akak le..
manusia ni kadang2 lupa..kecantikan ke ape ke sume tu xlama..ape guna muka cantik tapi rupanya kat rumah bersepah..so..nilai sendirikan,....

akiss said...

thanks kak, sgt membantu. bertuahnya dpt hubby begitu... =)

Kap said...

to be honest, lelaki suka perempuan cantik..

dan tak lupa juga hati cantik, sifat cantik, ketawa cantik, ayat cantik, gaya jalan cantik, pelajaran cantik..

semua cantik..

tapi cantik fizikal kan senang nampak..

lagi pun subjektif sangat..

apa mahu kesah..

yang penting kita kena rasa cantik..

buncit cantik what..

hitam cantik what..

buat apa dengar kata orang lain yang jiwa kosong..

panjang pula komen aku ni..

esok esok lah sambung..

blog aku pun dah jarang aku update..

ok.

tata, Kiss..

e-zul Iswhat said...

oh.. i want them.i'll drool gila2 bila nampak mereka. I'm so typical malay male you know.

but then, itu hanya requirement yang asas saja, after that, chemistry and sifat itu yang count,

aku prefer utk kenal betul-betul seorang perempuan itu dulu walau macam mana cantik pun beliau.bukan terus 'decide' saja.

tapi aku tak tahulah lelaki lain macam mana.

akiss said...

thanks kap. btul la tu, sori, cuma aku overreacted sket hari ni. btw rindu komen ko, komen je la. hahaha, mana hilang, btunang ke? haha

hehehe, good point ezul pempuan pon mcm tu gak, kalo muke hensem perangai sampai mmg fail gak. thanks thanks. hehe

Anonymous said...

hye kakak.. jgn mrh ye..
sy pon ade opinion jugak..
sy x pernah pon dgr pmpn ckp..
wow cool gile ebby yus.. or.. macho gile william hung..
yg sy dgr cume..
eeiii.. handsome nye edward cullen
or.. macho gile tgk zac efron tuh..
sorry ye kakak.. just my 2cent

akiss said...

hai adik anon,
tp sy akak suke ebby yunus, die klaka, comel, dh slalu ckp nogori.

tp kakak tak suka edward yg pucat dahi jendul, bdak sekolah oww zac efron tu budak 4belas tahun je suke kot.

tp akak suke salleh yaakob bini tiga.

sori dik, ini just penjelasan status fb akak je. alah kalo muke ensem perangai bangkai mmg la kena sampahkan.

Kap said...

sudah sudah lah salleh yaakob tu.
aku ni tak kahwin kahwin lagi.
dia banyak dah ;)