Thursday, February 11, 2010

Hello Stranger.

semalam, housemate baru masuk, roommate baru nana, ganti farrah. budak pempuan, 22 tahun, de..of kos perempuan de.

balik kije, bukak pintu umah, tiba-tiba ada budak kecik, saiz kak iza, terbaring depan pintu. aku ape lg. "heyyy..kenapa baring sini, panas ehhh...kak nana x balik lg ke?" aku berlakon jadi baik hati dan peramah.

die x menjawap. tak senyum. blur. lagi nak kerut2 kening.

aku diam, "ah malas layan kau", terus masuk bilik, layan si Aket lg bagus. aku ni dh tentu orang rumah ni, klu kat asrama, senior kot, ko kena buli dulu kot? at least kenalkan la diri dik.

haih. sampai la ke malam. kak iza je yg rajin intebiu die. aku sampuk sket2 je. tapi, dah kenapa budak ni. xreti senyum, blur, kureng, ketat semacam je. hahaha.

siyesli, sampai pagi ni, aku x kenalkan "hai saya Balqis, panggil akis je."

malas lah. sedangkan kat facebook pon aku tak approve requests suka-suka. malas nk approved requests dari ex-skoolmate, poli-mate, yg selama ni x pernah bertegur sapa, xpernah nak kenal, xpernah kawan pon masa dulu tibe2 nk add fb i. samalah kalo ada yg tu btul2 aku xknal, lg la aku x approved, siyesli malas nak berkenalan-berkenalan ni. apatah lagi nak suh add Fan Page kau even aku bukan 'fan' kau, dan nak suh add akaun kau satu lagi. motif???

tengok, aku dah tukar balik nama aku Akiss, hahahaha. tiba-tiba kaitkan dgn FB plak, hahaha. ok, let see perkembangan budak itu malam ni, "eh apa nama roommate baru kau tu Nana?"

ok bai.

6 comments:

ezzati said...

what the la kan org cmtu..ermm..ada penyakit blur kot dia

~ ReD ~ said...

mula2 x biasa la kot tu..nanti lama2..ok la tuh;)

akiss ferrero. said...

ahahah..blur tu satu, pastu suka tanya soklan yg bleh dijawap sndiri...hahah

Didi Nadhirah said...

pemalu kot macam i ni sungguh pemalu n lemah gemalai n lembut

smms said...

beb xbaik buli budak baru tau ..huhuhu

akiss ferrero. said...

agaknya mcm tu kot red, mula2 kaaan.. =)

byk la gemalai kamu adidi. ahahaha.

blum smpat buli sery,nmpk mcm degil je, heheh