Wednesday, February 24, 2010

teknik jatuh secara anggun.

even this is memalukan, sangat-sangat memalukan, aku yg pemalu ni nak jugak citer. kah kah kah kah. ok gelak dulu sblm kena gelak.

semalam kan kepoh kan, nk p pasar tani kan? konon nk berani kan diri beli yong tau foo kan? sebab apa xberani? sbb minggu lepas abang "edward the scissorhands" main jeling2 dan senyum kat aku. trus, tak jadi beli. farrah je beli.

de, aku suka lelaki jenis 'hard-to-get' lah.

ok, lari tajuk jap.

dipendekkan cite, semalam masa nak lintas, dari padang parking keta ke pasar, ada satu longkang yg ada jambatan besi (alaa, yg warna karat2 tu) kecik, so kena lintas. agak curam, kak iza baru berkata "eh bahaya ni, kang jatuh nanti"'

tak sampai 0.5 saat ayat tadi dihabiskan, aku dah tergelincir sambil menjerit mencaruti "p#$@$%". orang yg rapat dgn aku taw la apa perkataan itu.

jatuh. teknik gimnastik split kaki. satu kaki kt depan, satu kt belakang.

like dis.

tapi not exactly like dis, tak terbang, tapi terduduk, dan kaki belakang tak straight kot? i am not a ahli gymnastic, gymrama-rama etc.

tepi jalan ok, tepi jalan, kat jalan depan tu keta jem. sesak sbb ada pasar tani kan? kan? kan? kesannya, kt pasar tani aku diam seribu bahasa, smpi kena sound, knp diam? haha. terkejut, sakit melecet, bengkak, jalan berdengkot kot?

dua kali aku rasa jatuh area situ, dulu masa pertunjukan belon tahun lepas. rasa macam nak saman malu kat pjh, eh ke ppj? ef yu.

ok bai.

*kadang-kadang terpikir jatuh sampai hilang ingatan pon ok. senang siket. "kau siapa?"

6 comments:

~ ReD ~ said...

kihkihkih:D

cian aqis..ermm...lenkali hati2 tau ;)

Ayda Munir said...

I kalau terjatuh, bangun pastu gelak2.kasi kontrol malu.haha

fitri oh fitri said...

haha, jatuh ala2 menari gitu, haha..




www.fitridzulkifli.blogspot.com

Kap said...

teringin nak makan banana split wo..

Hannani Kamal said...

HAHAHAHAH
aku pon kalau ade sesuatu jadi secara mengejut, akan automatically klua p&^%$# tuuuu akisss
lenkali jln leklok ye kiss

akiss ferrero. said...

hai ~ ReD ~ , ok. hihi. lenkali jln sopan2, hahaha


Ayda Munir, btul tu. gelak konon lawak, tp malu sbnnye. hhahah

fitri, jatuh dgn style. hehehe

Kap, aku tasuka banana mentah

nanim, sonok gelak ye. hahaha. tu la, lancar je kuar dr mulot perkataan tu. hahaha.