Monday, April 26, 2010

online di hospital tanpa wifi, tanpa modem broadband!

ngeh.

hari ketiga check in hospital. aku dh makin biasa dgn rutin ni. selok belok hospital ni pun aku dah master. celah mane kafe, celah mane hospimart, celah mana toilet, celah mane bilik x-ray, celah mana nk amek cadar bersih, semua celah aku tahu. tinggal nk injet patient je aku tataw.

cukop seminggu aku duduk sini, aku bleh kije part time staff nurse kat sini. siriusli.Justify Full

ok malas nk komplen psl hospital ni lagi, nak cite kecanggihan zaman skg. haha. batak jap. thanks to Cupi. hehehe. ok smlm Cupi balik dari uitm.

ok, ekceli aku ni kan kaki online. mane pigi misti nak taw apa jadi pd fb n blog. kalo kt umah yela leh online anytime, kalo kt luar? tak semua tmpt ada free wifi kan. maka, kredit hp aku lah jadi mangsa. =P ape lg, dail *100#, pegi mobile internet. hahahaha.

selalu aku amek sejam 2 ringgit je, tapi hari ni? amek sehari - rm 8. hauhauhauhaua. tp kalo celcom, rm 6 kot? =P

dan, cupi dgn bangganya suh on bluetooth. konon leh connect melalui henpon. aiyak. aku pun pening. tapaham. tapi ape yg aku tahu, bleh on9 di pc. ngeh. akhirnye.

ok caranya macam ni, connect lappy anda dgn hp anda melalui bluetooth. dan...tada! leh online.


ok fine, aku xreti nak cerita, aku tempelkan gamba, =P. sapa2 yg kaki online mcm aku ni. leh je guna. =)

mlm ni jaga abah sampai esok. sbb esok mak kije. sape kate aku sng hati online?? xkan nak cite semua yg sedih. aku nk tabah. itu je. ok?

ok bai.

7 comments:

╚► capital S hana ◄╗ said...

hope ur abah cpt sehat (:

akiss ferrero. said...

thanks ye awak =)

mamamarissa said...

kakak tau awak kuat...meh peluk skitt :)

Akif Mazlan said...

aikk,, on9 guna blutof? dia guna line mana nih?

~ ReD ~ said...

semoga ur abah cepat sembuh n akiss pun bertabah lah ;)

farysa said...

ohh,by bluetooth pn leh jgk ek
krenye die tolak dari krdit fon ke?

smms said...

ko jaga ayah ko kat hosp ka ?
ingt ko yg sakit ..
hope ayah ko cpt sht .. amin