Wednesday, May 5, 2010

akiss in wonderland II

ok, cite ni mmg basi. sangat la terbasi nya pun. hari Ahad 18.04.2010, petang, aku berdua ngan roommatee sayam si Aket pergi jalan-jalan tanpa hala tujuan ke the mines. konon nak karaoke. tapi mmg karaoke pun =p

ok lepas karok, kami jalan2 kat luar, pastu 'ter'masuk kat Mines Wonderland. ceh aku ni, x abis-abis dgn wonderland-wonderland ni. hihihi. siyes, x penah masuk. so masa kat kaunter tiket tu aku tanya, ada apa kat dalam? dia kata ada mini zoo, ada harimau putih.

what? harimau putih? white tiger??

korang tahu kan white tiger is my fav animal??

oh bukan ini, ini kucim putih.

haa. ini lah dia, ini lah die buah hati aku. =P

nama dia Pak. ha? kenapa Pak? aku pun xpasti. tapi die ni spesis eksyen kamen btul la. penat aku jerit2 Pak! Pak! Pak! angkat muka pun malas, eksen! sombong! telinge je bergerak2. geraaaam!!!

macam nak tampar je dan marah "apahal kau comel sangat!??"

ceh. macam lah beran.

ok selain rimau putih tadi, ade gak menatang lain spt rusa, munyets, peacock dan pelbagai lagi. dan yg paling menarik, kite boleh masuk kandang arnab dan main ngan arnab! yeay! suka!

menyangkung bermenung tgk arnab.

arnab - arnab : "nak mekdi!! nak mekdi!!"
*rujuk bungkusan take away mekdi di tgn.


I'm late! I'm late! For a very important date! I'm late, I'm late!

*ceh berangan arnab alice in wonderland. arnab kt sini nmpk mcm jinak, bila nak tangkap, semua cabut!


ok bila badan dah macam berpeluh, dan of kos LAPAR, mekdi yg konon nk makan tadi di makan di setabak. macam makan atas kapal. tapi betul ape? bawah tu ada kapal? ok bot kot.

umm..err..lupa, patah balik di tengah2 cerita, nak masuk mines wonderland night ni rm10 je. murah gile, pelik tul. skali ngan pets corner, mini zoo, secrets of the tiger dan.....garden board ride.

tada! ini lah garden boat ride, benda ni akan pusing satu taman ikut air, tanpa pengayuh, die bergerak sendiri. seram atau feeling feeling alice in wonderland?
thanks for the pic.

sori gambar kami naik benda alah ni takde. sebab masa tu kan malam dah? gelap. pusing taman yg penuh pokok2 besar, ngeri. gelap pulak tu. dan yg paling pelik, ada kuil di tgh2 garden itu. MOTIP?? mau tak mengucap byk kali kami masa tu??? masuk toilet angkat wudhu' . ngeh.

ok itu je. mungkin pegi siang lebih menarik kot?

ok bai.

*pjg giler entri =P

3 comments:

SyimaSyaz said...

kawan kamu tu macam kena buli dgn rabbit je...hhehehhe

Nisaeciz said...

hattoi rabbit itu nampak comel. ;D

NISECA suka merapu

Glo-w~* said...

aw...i love animals^^