Sunday, June 27, 2010

Movie Review - Frozen.

dua hari berturut tgk movie yg tak mengujakan, malam tadi tgk Frozen pula, since mula2 nak tgk Knight Day tp lambat claim tiket.

tapi cite Frozen ni x lah seteruk SATC2. at least cerita ni buat aku berpikir, siyes macam tugasan berkumpulan masa semester 5 dulu, critical thinking, which is aku rasa presentation paling best ;p

yup, sgt kritikal, stuck kat 'chairlift' masa nak main ski, malam-malam. semorang dah balik, staff semua ingat dah clear tempat men ski, takde lampu, sejuk gile, ribut salji, nak terjun tinggi gile, ada musang segala. dan masa la pikir ape nak buat, semua keputusan hidup atau mati, bukan cirit or die ;p


dilakonkan oleh pelakon yang xlah se-femes Tom Cruise. rujuk gambar. dari kiri, Emma Bell ( Parker), dan Kevin Zegers (bf Parker, Dan), yeah ptt macam kenal, mamat ni ada dalam gossip girls. ;) dan Shawn Ashmore (Joe Lycnh)

cuba bayangkan bf kau kena ratah hidup2 dgn coyote (s).

worst.

ok, ini yg aku cite dlm entri ini.

nak tahu sapa yg survive, g la tgk sindiri, it is up to you. cuma, movie ni , yg sangat rendah dari segi kos nye, dan pelakon. ok je kalau nk layan dan HAVE FUN gelakkan perempuan tu terkencing dan menangis lepastu baru tahu coyote tak makan jari orang. yes, HAVE FUN, jgn stress ;p


ok next time buat lah lagi kul 11pm amek tiket, 10.45pm baru nak gerak, pastu sila lah gaduh di kaunter dan sampai tak decide btul2 movie yg sepatutnya. baaaai.

ok bai.

5 comments:

Boy said...

hahaha mcm disaster jekk.. so x bes lah ek citer tu...

gi la tgk knight and day.. bes!

akiss ferrero. said...

xberapa nk disaster la. still ok. hehehhe. boring la cite cmtu, mcm dh agak jln cerita,;p

Boy said...

i see.... thankx2... malas laa nk tgk cmtu hehe

Shahira said...

haaaa i baru je tgk td.
T_________T
bli on the spot sb ingt nak tgk A-Team buat kali ke2 tp takde masa yg sesuai.
cite die hmm suam2 kuku jek.
tp kite leh tgk laa kan sejauh mana friendship dieorg.
nthen determination nak survive tu sgt tinggi.
even ending aaa cliche but it's good movie.

btw kan seram tgk tulang terkeluar pastu boleh plak frozen bite.
hihihi mujur tak alami situasi cmni masa main snowboard aritu ;ppp

MIMIE said...

nape bandingkan pelakon tak sepopular tom cruise...
patut kata pelakon tak sefamous bibik tom cruise pun... haha