Wednesday, September 1, 2010

Berbuka di Kampung Pengantin, Setapak! - *UPDATED

semalam, bangun tido je trus on plan berbuka puasa dengan ex-politech, yakni jurugambar terkemuka Jabbe dan pegawai JPJ terlampau, Tengku Zarif bin Tengku Kamaruzaman! wah. nama penuh ehem ehem!

destinasi adalah Kampung Pengantin, Setapak. tapi saya nak ber-buffet buka puasa? bukan nak balik kampung, err..tgk pengantin?

Photobucket

err..1st impression. ha? nk main futsal plak? td pengantin?

ok, ini namanya konsep "luar setinggan dalam kondo". ;p

Photobucket

entrance.

Photobucket

woooo.. macam tak berkelip mata, mulot ternganga. macam x percaya ada tempat macam ni kat sini?

Photobucket

ok the bride and broom. prektis walking the alley, sesuai sbb sorang tu rambut panjang sebagai pengantin perempuan mengalahkan aku.

Photobucket

tadadaaaa!

Photobucket

bilik mekap / menunggu. bayangkan outdoor session di sini. deym lawa!

Photobucket

haih.

Photobucket

tersangat lah garden weddingnya puwwwn!

Photobucket

speaker ini memasang kuat lagu raya ini. trus menyedarkan aku, ini majlis berbuka, bukan majlis kawen ;p

Photobucket

diteruskan dengan sesi fotografi. wajib la kan. tgk, mangkuk jadi tripod utk self-timer amek gambar betiga ;).

Photobucket

guna henpon sony Aino pomboley!

Photobucket

cuma yg annoying nya bila ada panggilan tefon la kan haih.

Photobucket

ini tengku z. bekas tukang karut wakil jabatan perdagangan di PSP dulu. sbb tu pose macam ni.

Photobucket

kenapa taik lalat di pipi aku nampak besar?

Photobucket

inilah fotografer terkemuka tu, Jabbe. dia ada tindakan "refleks muncong mulot" bila lens di hala ke muka beliau. last jumpa dia masa photoshoot kat klang. masa tu rambut masih boleh dimaafkan lagi.

nak kawen, panggil dia. siyes antara yg best in town. ok. buktinya, di sini, Jabbe Production. :) dan syarikatnya berdaftar dengan SSM (ROC) ok.

Photobucket

makanan(s), antara 60 hidangan. xlarat amek gambar semua, HUJAN dan LAPAR TERLAMPAU!

Photobucket

pusat pengumpulan makanan.

Photobucket

oh my..oh my. ikan pari bakar (mata stim sekarang). menu special di sini adalah nasi briani UDANG. ya...UDANG!

Photobucket

my second mangkuk of bubur pulut hitam terbaik yaw!

Photobucket

ok untuk tempahan.

Photobucket

kemudian kami ke Wangsa Walk Mall. eh macam baru tgk dalam epilog syurga cinta minggu lepas. tapi Mia kata takda wayang, tapi adalah TGV di atas. pusat karaoke sampai ada dua!

tapi aku tak set otak aku untuk karaoke di bulan puasa ini. ;p jadi kami main boling!

Photobucket

siap bawak kasut n bola sindiri. ftw! aku dah la amatur sahaja!

Photobucket

tp kira boleh bangga kembang hidung la kan apabila mengalahkan jabbe di game kedua.

Photobucket

ini penghinaan saiz kasut aku. ye saiz 4, dah la kasut tampal2, org len pakai tali kot?

Photobucket

hai pasukan boling selepas terawikh. kool en? dengan baju melayu?

LAST. selepas bakar lemak, kami tambah lemak lagi, dengan berkunjung ke Mali's Corner di Taman Bunga Raya (bukan Tmn Bunga Negara ya) Setapak, KL.

Photobucket

kenapa perlu aku update blog ini skrg petang2. terliur. berdarah hidung tgk. nasik lomak pon sdap, masalah nya kami masih kenyang dengan 60 hidangan tadi!

ok gambar byk kt kamera jabbe. dah la xleh bukak fb neh! ish. oh ya, baru tahu, kampung pengantin tu adalah satu tempat majlis resepsi Erra Fazira dan Engku Emran. sumber. so nk tahu lebih lanjut, di SINI dan SINI.

ok, update gambar siket. 2 je.

Photobucket

akhirnya ada gambar bertiga? *abaikan tindakan refleks itu.

Photobucket

ok len kali pakai heels, tp best jad pendek fun-sized? ;p

ok bai.

9 comments:

Kap said...

ok.
aku lapar sekarang.
cit.

Jabbeproduction said...

cit sudag upload sudah...
kes bowling tu aku xboleh tahan..siap snap pic score tu ahahahaha

Syima Syaz said...

dulu kampung pengantin ni kat ampang..kat celah2 jln ampang.1 kepala RM40...tapi include semua sekali la...(ini citer kawin bkn bukak puasa)..pelamin,catering,makan pengantin, sound, kompang,...
over-budget n over-dose...hahaha

SUXX said...

apakan daya laptop aku tidak berkemampuan utk view pic di atas.

nasi lemak bunga raya mengindam weh,asyik penuh je.

dzul said...

Cik Syima Syaz pe jadi kampung pengantin kat Jalan Ampang tu.. ishhh saya tak tau pun sejarahnya... citer la..

MIMIE said...

apakah belajar sejarah kampung di sini?
best entry ni kiss + passionate pic angle
especially if its about food
kan kan
haha

~~dieylah~~ said...

cantik2 pic kt cni..ada ek kpg pengantin..best nye..len kali nk kawen g situ je leh x..hehe..
>.< lm x men bowling..

eira_comel said...

teruja nampak pari bakar itu!!

Cik Su said...

cantek gamabq bro..hehe...mai tgkap gmbaq cik su pulak boleh ka