Thursday, September 2, 2010

Soalan Yang Tidak Mahu Kita Dengar Sempena Raya?

**entri utk yg belum berkahwin sahaja.

BILA NAK KAWEN? banyak jawapan and boleh beri.

1. xde calon lagi. ( jawapan favourite sy)
2. bf tgh belajar lg.
3. duit tak cukup lagi makcik, mau sponsor sy tak?
4. hujung tahun kot, bulan 12. jangan tanya tahun bila.
5. saya ada Gamophobia makcik!
6. saya belum bersedia, saya x puas enjoi lagi makcik.
7. saya sedang fokus dengan tesis master, phd, doktor segala saya macik!
8. i'm a busy woman, takde masa nak ASL PLS.
9. Jodoh itu ketentuan Tuhan, insyaAllah, kalau ada jodoh, kawen lah saya. cepat dan lambat je maksik. takkan semua orang nak kawen umor 25, siapa nak kawen umor 30? ;p

Marion Caunter. ya dia kawen ketika umor 30. so aku ada 4 tahun lagi nak carik calon tokei kereta. ;p

bagi 9 je jawapan sbb bulan 9 sekarang ni. kalau korang ada idea lain, nak tambah, ikut kreativiti masing-masing.

ye, raya kedua ni insyaAllah cukop aku 26 tahun, kira UMUR LAYAK KAWEN kot? sama plak beday ngan makcik paling rapat yg kat seremban tu. yeay leh sambut skali!

aku rasa dia antara macik paling kool sbb jarang, atau mungkin x pernah tanya soalan 'bila nak kawen'. mungkin kerana dia kenal aku mcm mana punya perangai. macik2 lain pun kool juga ya. paling kool bila dorang tanya "tgh belajar katna?" "baru abis sekolah?" "muda lg kan, kawen nanti2 lah".

oh sebenarnya aku dah lali ngan soalan ni. kira leh handle lagi puwwwwwn. gila bosan nak pedulik apa orang kata?

ok bai!

11 comments:

joegrimjow said...

senang je
kawen terus
lalala
;)

Lyle Hikari said...

oh, sebaye la kite.
saye pon 'skolah' lagi.
hahaha. sedara mara, makcik2 xpenah tny pon pasal kawen, sbb perangai sy kebudak-budakan sket. bdn pon kecik je.
slalu disangke bdk skola menengah lg. haha

|niey| said...

heh.. kiter serupa.. sebaya jugaks..
jenuh la rayer nie menjwab.. tp this year sy jawb yg ke -7 itu. naseb baek.. ;) next year x tau la number berapa lak nk jwb ..

Kap said...

i pun tokey kereta you know ;)

Didi Nadhirah said...

1. kawen lepas raya..tetiap tahun ade raya
2. wanita bekerjaya hehehehe

Syima Syaz said...

nak copy paste jawapan tu utk bagi kat makcik2, pakcik2, nenek2, sepupu sepapat....thanks balqis

DS said...

Tapi lelaki kalau kawin lambat x de hal kot..

BN Youth Lab
Mohor Maju Berwajah Baru

eis said...

hepi buffday in advance..
^_^

hazman aka species1980 said...

yeah... situasi sebegitu sering kat saya bile balik kampung....nak tambah perisa lagi 2 adik saya dah slamat kawin.sedangkan saya - anak yang SULUNG masih bujang trang tang tang.... huhuhu

kisahsensasi said...

satu lagi statement yang datang dengan soalan kawin tu ialah.... " Kalau kamu kawin lambat .... nanti kamu dah TUA .... anak2 kamu tu kecik je lagi....

mamamarissa said...

dah kahwin plak, bila nak ada anak...hailaaaaaaaaa...mulut org nie kan, kalo kita bleh tutup :D