Sunday, September 12, 2010

Review : Resident Evil : Afterlife

aktiviti raya pertama, tgk wyg resident evil - afterlife. tapi tak 3D, sbb pyramid ramai gila orang sampai tiket habis licin macam kuah kacang pagi raya tadi! eh.

aku takde lah minat sgt citer berasaskan videogame resident evil ni. sebab utama? sebab ada zombie2 makan orang ngap sana, ngap sini sampai habis satu town! dah la rupa hodoh, ngeri siket. sedangkan game 'zombies and plants' pun aku xpernah nak try main.

ok bebel lebih. ok jalan cerita malas nak cerita, baca sini, sebab dah ada yg dah tgk yg sebelum2 ni punya kan?

stended ar bila dah heroin. mesti ada aksi "aku tembak semorang - semua kena, orang tembak aku - satu pun tak kena langsung atau sipi-sipi!"

kak milla mmg hot!


tapi, aku lg suka kakak ni, ali larter as claire! dia cantik sgt. rambut cantik. body cantik! mulut cantik! tergoda ai.


ada scene tiru Matrix plak. baling spek. pastu main elak-elak peluru siap slow-mo. ;p

oh ya, tak lupa, abang scofield saya. hai. i miss you lah. ;p. rasa macam nk ulang series prison break ;p ok, silap. bukan scofield, tapi Chris, abang kepada Claire ;)

siyes watak dia macam dalam Prison Break. tahu selok belok dalam penjara, dan jalan keluar dari penjara utk selamat kan diri! ;p

pendapat sy, ada byk persoalan, eh kenapakah, eh bolehkah? eh tipukah? ek macammanakah? tp aku layan je. siapa kaki game ni sure kata best dan bleh judge movie ni cmne. i bagi 3/5. tapi teruk gila kot tomatometer di rotten tomatoes? ;p

ok bai!

*malasnye nk buek entri raya dan beday!

update : ok, one of my friend ada komen pasal review saya, Nor Azman. fan no.1 resident evil dan of kos, milla jovovich. siyes sepanjang aku tgk movie ni pun aku teringat dia je. ;p

dia ada post video resident evil ni versi videogame kt fb. yup yup. lepas tgk video ni baru jelas, mmg banyak scene sama dgn movie. :) yela, manalah aku nk tahu sbb aku tak pernah main game ini puwn ;p

maksud aku kata tiru scene the matrix tu bukan nk kata filem ni plagiat the matrix, just nak gambar kan scene itu untuk pembaca bayangkan. itu sahaja. bukan nk hentam movie ni ok :)



ok, ko mmg true R.E punya fan. ;)

ok semua orang dah abis beraya di kampung? boleh la ke pawagam berdekatan!

ok bai!

5 comments:

Kap said...

birthday kena enjoy.
makan egg tart banyak banyak ek ;)

Anonymous said...

ooo, mcm tu citanya...mcm xsuh tgk je..hihi
samalah akiss..sy pon xbuat2 bday..susaa nak cita..hahah-aket slmt ari jadi

nor azman said...

first biase la milla memang hot tq untuk ituh,second die bukan tru matrix.setiap selok belok aksi tuh memang sebijik dalam game.claire ngan chris redfield charachter die memang exist dalam game,and eh cemane aku tengok kat sunway senang je?.oh jawapan die memang sebab aku layak untuk menonton

akiss ferrero. said...

temkiu kap. nnti kis post entri beday ala-ala. hahha

eleh, yg ko bli kek itu apa aket?

thanks Man, you know better i know. huuhuhu. alaa, ko pegi hari ape, aku pegi raya pertama taw. hahahah. btw, milla rocks!

Sharinginfoz said...

boleh jadi pengritik / review filem ni