Friday, September 3, 2010

TOP 5 Lagu Raya Pilihan Akiss Ferrero ;p

menjawab entri dzul egg-tart.

apakah lagu raya pilihan anda, ok aku bg 5. aku suka yg dzul punya, kecuali yg bersabarlah sayang tu, gila kill-joy punya lagu ? ;p

ok teruskan.

NO. 1 : Dayangku Intan - Senandung Hari Raya Untukmu.
lagu yg sesuai untuk awek-awek atau boipen-boipen, atau suami atau isteri yang tak dapat raya bersama akibat tugas. contoh, pekerja tol, penyampai radio & tv, pekerja soping kompleks, abang-abang navi, abg polis, tentera, semua-semua lah! plus, ada penyanyi wanita sekarang suara macam dia? intro lagu mahal ok ;p

* sori tiada videoklip sbnr, baju kak dayangku xde feeling raya. ;p


NO.2 : Rahimah Rahim - Selamat Hari Raya.
selama ni aku ingat lagu ni duet lelaki dan perempuan. err.....ok abaikan. ok, kalau kepala anda tak goyang ala jefridin, at least ibu jari kaki anda tergedik dgr lagu ini.

*sama, video ini je ada. lagu baju raya. ;p


No.3 : Siti Nurhaliza - Sesuci Lebaran.
aku tak suka siti, ada certain lagu dia aku suka. salah satunya ini. 1st time die muncul dgn lagu ni, kat HMI, rambut dia macam fringe rata je kt depan. so aku suka. lg satu, aku suka tiru aksi penari-penari iringan dalam video ini, teknik patah leher semua ada. over nyah! but ilaik!


No. 5 Awie - Raya Yang Sempurna.
pitching suara awie tak pernah berubah. selain Halaman Asmara, ini aku suka ok. oklah, video sbnr takdak, kubah masjid Shah Alam pon ok ;)



dan,yang terakhir. ini bukan lagu. tp lagu dalam iklan. tgk remos kak ziana. wahahaha. siyes, semenjak berpuasa, selalu terngiang-ngiang lagu ni dalam pala otak.



amacam? nostalgic kan iklan tadi? ok 5 je, byk lg lagu raya kan, ok anda pula bagaimana? ;p

ok bai.

4 comments:

Kap said...

waa.
semua bukan aku punya line.

harus taip entri menjawab.
tunggu.

akiss ferrero. said...

thanks Kap. ko mmg reader terbaik la :)

Syima Syaz said...

kalau dengar lagu rahimah rahim tu teringat masa jamuan raya uitm dengan budak2 kolej kenanga...btl2 kenangan!

mamamarissa said...

i pilih rahimah rahim...my favvy raya song forever ever :P