Sunday, October 3, 2010

Farrah's Open House.

hai selamat pagi ahad. aktiviti semalam adalah beraya (lagi ) di umah farrah.

disbbkan macam ada perasaan, "eh budak ni masak sendiri ke? larat ke dengan peknen2 nak masak banyak2 utk open house??" maka, aku dengan naluri keibuan ke-kakak-an sudi lah rasanye nak tolong masak skali sambil curi resepi. wakaka. janji dengan dia pagi dtg umah utk rewang di dapur, tapi 11 lebih baru smpi. tp kul 11 kira pagi what? ;p

banyak chef farrah boleh masak, dh boleh bukak katering, lepastu leh amek gambar cedok nasik atau potong kek utk pengantin yg kebanyakannya artis macam ini.

antara menu semalam. peberet sy of kos la mihun tomyam ! ;)
*oh ya semalam sy baru belajar cara memotong timun dengan btul.

sekarang, saya adalah pakar potong tembikai dan sudah mampu tunjuk hasil nya di sini. kemas kan? mentang2 dah post pasal kebolehan potong tembikai, dan-dan la tembikai jadi pilihan hati utk dessert kan? hahaha. so kalau mana-mana restoran atau katering yg tiada pemotong tembikai, boleh kol atau p.m saya.

iklan. selain jadi pembantu chef, kami jadi babysitter juga. anak Ada si Rayyan (kiri) tido sambil memikir masalah negara ;p

Rayyan dah bangun, dan dia juga pandai memilih gadis gebu.
Wani, seronok ko kan? wakakaka

oh ini pencuci mulut yg telah sy berjaya masak dan curik resepi. dua kali masak kot akibat permintaan tinggi. kih kih kih. sagu berkuahkan santan bergula melaka. :)

ok bergambar bersama chef. alamak Ket tak ready lagi.

ok aku pulak tak ready lagi. ok cukup 2 keping gambar. penat tahan napas ;p

gambar tetamu-tetamu lain tak amek plak gambar, akibat bawak kamera, tp tinggal bateri kat umah. hehehe.

6.30 pm baru balik shah alam. pastu tido, pastu tak mandi, g tgk wayang? hujan woi, cmne nk mandi, hehheheh.

ok bai.




No comments: