Sunday, November 7, 2010

Cycling Photography di Taman Botani :)

selain dari seharian makan maruke sumbangan bos, cuti deepavali sy diisi dengan aktiviti keluar peluh dan pecah lemak. well, kamon. selama 5 hari, terperap 8 jam duduk dlm ekon, not good ok, not good.

tahukah kamu air-cond boleh buat kulit kering, senang dijangkiti kuman dan terkena Sick Building Syndrome? ok tetiba tukar tone suara pengacara Nona lagi. ehemm.

ok kalau Allison (Zooey D.) dlm Yes Man pernah inspired me dengan jogging photography, skrg sy buat satu lg idea, cycling photography. huhe.


opps. curang dengan 100Plus.

barisan basikal rosak. ini mesti ada orang tak bertanggungjawab buat weykang, wili dan segala perbuatan haram.

di sini pun ada canopy walk. tp xsetinggi di FRIM, but still sama tinggi dgn pokok la kan ;)

ok ini basikal saya.

aksi mengayuh sambil berdiri yg agak jantan. taman di atas tu macam sesuai je kalau ajak geng teletubbies main kejar-kejar ;)

masa kcik dulu, kalau main beskal mmg suka pegang sebelah tangan sambil buat muka riak. hahaha.

berehat sebentar amek gambar.

dari sini ada nampak JPM, Masjid Putrajaya, Jambatan dan lain-lain lagi.

'out of focus' buat saya tampak slim and slender macam Neytiri. that beskal buat pungkak sakit. tapi suka tukar-tukar gear. kalau boleh nk masuk gear yang kayuh siket tapi roda dah dua kali berpusing!

tapi sumpah gelak kat diri sendiri bila masuk gear ringan, kaki kayuh laju-laju tapi roda baru nak satu kali pusing. kah kah kah.


kakak, jgn terjun.

langit cantik. Subhanallah.

gerak gerak gerak gerak gerak gerak khas! gerak gerak gerak gerak khaaaas!

alamek malam - malam ni tempat sundel bolong parking ni.

paku pakis. bukan akiss ;p tgk semak ni teringat kakak aku pernah jatuh beskal dalam semak ini masa 1st time g sini dulu. tu la nak berlagak beskal dia leh tukar2 gear kan? ahahhaa

hanya aku, basikal lerun, kasut croc free dan legging.

nak tau tak, aku ada bertembung dengan satu geng makcik dan famili bermulut keji? slumber mengutuk aku, cakap kuat2 plak. "bole ka pakai dress naik beskal". bongok taw. terus aku berbuyik "hek eleh..sibuk je!! " hahhaha. kau siapa nak aku aku puaskan hati kau? ada aku mintak rm4 untuk bayar sewa beskal aku?

ok sbnrnye jerit "hek eleh..sibuk je!! sahaja. yg lain tu bebel pelan2. a ah yup yup. sewa beskal sejam 4 hengget sahaja. ;)

urm lagi satu, klu nak sewa beskal sebelum jam 5. yela kang nanti kayuh sampai malam kena sorok dengan hantu kopek baru tahu. eh. ok tak, taaak.


oleh kerana sy pemegang kad pas bulanan ini, tambang bas tak kuar sesen pun . bayangkan dari rumah-taman botani-alamanda-balik rumah! jimat rm2!

marilah menetap di putrajaya. tambang bas rm0.50 sahaja tak kira arah mana nak dituju. kalau beli pas bulanan berharga rm17 utk sebulan, hari2 naik bas free, hanya tunjuk pas ini kepada driver. naik lah puas2! hahaha.

ok lets make it clear, bukan utk penjawat awam sahaja ya. siapa2 pun boleh beli. jangan cetek sgt pemikiran kau. kat putrajaya ni, yg tgl bukan pekerja gomen yg dikata 'sampah' sahaja , pekerja swasta, bekerja sendiri semua ada k. so semua org dpt benefit tambang bas ini. kang ada plak org jeles kata 'ah kau best la kije gomen'. ahh puke!


see, selesa? boleh main nyuruk-nyuruk lagi. dan hampir nak tiru Summer spt gambar di bawah ;p

hahahhaa.

aktiviti akhir adalah merewang di alamanda. berdonut dan bersizzling black pepper, dan bermcflurry oreo. kenapa ice blended mocha kat Rasa Foodcourt dah takde? kempunannya teaawww?

ya aku makan semua, tak kisah pun kalori berapa gram, bukan masuk dalam buku Roqib dan Atid yg harus kita bimbangkan? ;p

sampai rumah baru terasa peha dan betis sakit. itupun tanak kalah lagi teman 'kawan' ke ioi utk filem estet wtf. sgt lah semangat deepavali aku ni. hahaha. siapa nk tgk peluru jd slow, awie nyanyi tamil dan ayat putar belit smpi aku pun lupa, g la tgk. tp siyes kaki rasa urat tegang. lemak dah pecah kot, sbb tu sakit. positif..positif. pas ni kena rajin ber-fotografi beskal, leh pakai skinny jeans! ;p

so how is ur weekend? hehe. selamat ber-7-11!

ok bai!





4 comments:

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

best giler deepavali akisss..jelesssss ah!

Ryoki said...

wau?? cnteknyer gmbr... pas keje ni mau rembat la DSLR satu... huhuh.. btw, tkpernah sampai alamanda lagi.. mhl tk brg kt sana?

akiss ferrero. said...

kak jue, jgn jeles, jgn jeles. dokek tu je taman botani. p la jln2 amek gambar. best taw! huhu

hai ryoki! :) thanks ye. eh nasihat sy kan, xyah la beli dslr, ada lg camera kecik dan gambar cantik taw. mcm canon s11 du.yg penting anda kreatif :)

alamanda ok lah. tmpt famili. barang ok-ok je. nk kata mahal xda lah ;) mai la dtg. ;)

Ryoki said...

owh.... ye ker??? thanks 4 dat info!! hihi... skrg gn hp jer nk amek gambar... hahaha..

oooo.. kira alamanda ni macam lebih kurang queensbay kt penang la... bla la nak sampai sana... sah2 kena apply keje kt sana if nk pg alamanda, the curve, bukit bntg, and etc... wah... jakun gler.. hahaha