Sunday, January 23, 2011

Day 3 : Your idea of the perfect first date.

alamak. kenapa tetibe tough plak rasa tugasan ni? idea sy utk first date yg sempurna!

wah. terasa diri agak 'tua' nak bercerita pasal 1st date! sebab di usia sebegini, ehem 27 tahun, sy agak susah nak menerima 'orang baru' dalam hidup. this is serious ok. mana-mana lelaki yg keluar dengan aku kebanyakannya adalah kawan yg dah lama aku kenal. kawan sekolah, kawan poly, kawan mespes, kawan sekerja. bukti dan saksi ramai k, tanya Aket (since dia kawan paling terapat) dan emak & adik aku, sebab tiap kali nak kuar rumah, mmg wajib bagitahu.

tapi kalau shaheizy sam ajak kuar 1st date........ehem.

ok siriusli, aku dah lupa bila kali terakhir aku 1st date? lol. tolong ingatkan aku pls? ok pjg gila mukadimah!

ok lah. saya nak bagi 3 point sahaja.

NO.1 : Tema!
ingat majlis kawen je nak ada tema? ihihi tahu tak, aku dengan adik aku Cupi, kalau keluar dating, kitorang akan set satu 'tema'. kiranya macam bosan lah kalau keluar asik buat benda yg sama. contoh tema, "Cuba Sesuatu Yang Baru! maksudnya dari segi pakaian, makanan, dan tempat! contoh, kalau tak pernah keluar pakai maxi long dress, hari tu kena pakai! kalau tak pernah makan tutti fruitti, hari tu kena makan! kalau tak pernah pergi tropicana mall, hari tu kena pergi! get it?

sama je kalau g first date dgn awek. contoh, tema 'Western'. makan nak kena western, nonton wayang pun movie western. huhu.

tapi kan, aku rasa, kalau dah bercinta, ade ke pernah rasa boring bila keluar? bahahahhaa.

No.2 : Jadi Diri Sendiri.
jangan berlakon banyak sgt. sikit2 takpe. haha. yelah, 1st date mana bleh tunjuk keras kepala tukar stesen radio dalam kereta ikut stesen kegemaran kita kan? i mean, jgn lah masa 1st date, belanja makan Tony Romas, padahal kat umah makan maggi je. haha. maksudnya, kalau biasa lepak mamak, lepaklah mamak. kalau dalam kereta kau biasa dengar lagu keroncong, dengarlah lagu keroncong. well, 1st date kan hari suai - kenal. samalah macam perempuan, kalau biasa tak mekap, jangan lah 1st date je mekap santik2 lebih2, kali kedua keluar pakai t-shirt dan track suit. kecuali dia ajak p jogging di taman tasik perdana. ;B

ok senang cerita, do something that u laik with her, dan bersederhanalah ;)

No.3 : KISS, Keep It Simple & Sweet!
saya ni seorang yg simple, jadi sy suka yg simple-simple, dari segi semua aspek. pakaian simple spt lelaki dengan jeans, elaklah pakai slack panjang, yg pendek sampai lutut takpe. tempat yg kita pergi pun kena lah simple-simple. jangan plak tetiba ajak panjat Broga konon nak feeling2 naik buaian cinta Angkasawan kita kan. sama jugak kalau baru 1st date tetiba nak bawak balik jumpa mak apak, no no no. terkezuk awek nanti ;p

yg pasti, pastikan ia satu date yg terpaling sweet sampai bila awek balik rumah teringat-ingat dan terluncat-luncat gembiwe bila bercerita dengan bff. itu baru 1st date yg perfek! ;p


sekadar gambar hiasan. just adore dgn gambar ini, tak kata pun nak bg idea suruh pakai bikini on the first date ;p

ok antara 1st date aku dgn ex-bf yg aku paling ingat adalah masa di poly. dia bawak kereta mak dia datang amek aku kat depan kelas, lepastu aku ponteng kelas, lepastu keluar pergi beli perfume. haha. sweet le tuwww??

pergh kata tajuk susah, tp kemain pjg bebelan. dah macam dokter cinta. ;p ok setel task hari ketiga, 30 Things in 30 Days Challenge!

ok bai!

6 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

masa first date, saya malu. makan pun tunduk je. kahkahkah. budus tak?

akiss ferrero. said...

caye puuun. malu2. awwwwww ;p

Kap said...

serius payah soalannya.

akiss ferrero. said...

taknak coba buat? ;p

cikcomot said...

time first date memang malu-malu lah.. sampai nak cakap pun tak kua suare.. hehe

akiss ferrero. said...

hehehe kaberline yee mule2? ;p