Thursday, January 6, 2011

Paranoid Android : Bathing Cat!

ok tatahu kenapa sebut android, automatik akan ingat lagu Radiohead - Paranoid Android. jadi, tiap kali nak cite aplikasi Android, i guna Siri ini ok?

ok punya banyak applications kat market Android, benda alah ni jugak buat aku gelak hari-hari, Bathing Cat. Widget ini adalah untuk status berapa percent bateri kite dan suhu bateri.

isu bateri ni mmg xleh nak sangkal lah kan. tak kira lah iPhone ke, BB ke, HTC ke. lagi2 yg 24 jam dengan internet. lagi lah macam air pengalirannya. kadang-kadang aku rasa nak beli 3-4 charger. 1 kat rumah, 1 dalam handbag, 1 dalam kete, bla bla bla. ;B

ok bayangkan pagi-pagi ko check handphone, ko tgk kucing sewel ni mintak susu.

siap muncung bibir?
dah mintak susu pagi2, kutuk rambut aku bila bangun pagi?
ok ini sumpah lempang bibir kau.

banyak lagi ayat-ayat menyakitkan hati tapi comel dari widget Kucing Mandi ini. ikut time la, paling comel waktu lunch pun dia bebel macam2. comel!!! cuma sakit hati bila bateri low tinggal 10% macam tu, kuar lah ayat2 spt : "How Dare You!!" "Don't Forget Meow Meow!" "No Fun! No Fun!" dan bila aku dah connect charger dia akan berkata "Now I Like You". ughhh.

ok itu sahaja utk kali ini. banyak lagi applications kat Market yg aku nak blog-kan. tapi haram. masa mencemburui aku. nk upload gambar kt fb pun takde masa. haha.

ok bai!

*tapi xleh lawan lawak Talking Tom Cat semalam. gelak sampai kena bebel ngan bos bahawa anak dara tak elok gelak kuat2. hahaha.

1 comment:

syakey said...

haha. kiut giler..