Tuesday, April 26, 2011

Sweet Saturdae & Sundae =)

weekend kalau lepak parisjaya mmg akan bangun awal. kire kul 7 lebih tu dah sibuk tweet good morning kat sume-sume..walaupun takde orang balas kerana kebanyakannya tidur..dan hanya kedengaran bunyi cengkerik.

macam minggu lepas, bangun pagi sarapan dan meng-organize-kan sedikit baju, sementara tunggu Dya datang ;) malam baru carik makan.

thanks Ket melanje ;)

lepak-lepak kat sofa sampai alamanda tutup. Dya, nnti kami datang sana kalau ada jodoh. we'll be missing you :)

pagi Ahad, kul 8.00am pagi mak dah kol "tido ke??" cehh! haha. mak kol kerana mahu ajak jalan-jalan. aku bajet g umah kasen je. skali? sampai ke Melaka. jalan Melaka macam jarak Putrajaya-Melaka sama dengan Putrajaya-Shah Alam. ;p

di Mahkota Parade. Angry Birds plush toys. bapak ah sekor rm49.90? aku jumpa kat Giant Sri Kembangan 39.90 jew? yang kaler ijo tuuu..comel je! hoink hoink!

tengah-tengah hari matahari pacak atas kepala g mendaki bandar hilir. gigih kan? oh sebelum tu masa di fort cornwallis aku terserempak ngan kawan lelaki. aku lupa nama. aku panggil dia "hai kawan kwaaaan" -_-. dah nak balik putrajaya baru ingat nama dia Are-With!

di sini bersemadinya. sabar subur. tak sabar masuk kubur.

saya heret dia skali ke Melaka. masa kat atas adalah dalam 18 kali dia tanya "kis ini kubur kan? ini kubur kan? ada orang mati lah bawah ni kan?".

ye Ket, kubur. takkan bubur kot?

die ni mmg banyak tanya. g mana-mana pun banyak tanya. paling annoying dalam wayang. banyak soalan macam aku lah pengarah filem tu? 4 tahun dah aku bersabar. tp ok gak, malu bertanya. sesat jalan. bahahah. jgn mawah ya Aket ;p

pakcik ni suara sedak oh. nyanyi semua nak lagu guns n roses. knockin' on heaven's door.

bubur lagi. eh kubur. kemudian saya masuk ke Museum ape ntah. tgk aku dah lupa?

ini emak.

yes. dah la penat secara fizikal angkara naik tangga tgh panas. boleh plak masuk museum test mentaliti plak dengan menjawap kuiz soklan sejarah?

Aina Balqis. budak meja sebelah suka menjerit panggil aku? nama sama kot.

bekalan.

kedai ini lagi? macam pernah ku lihat gambar sepesen ini?

kendian balik kampung cheng saya! cheng sahaja. bukan cheng ho. itu emak dengan hasil pungutan buah-buahan.

lepak reban.

Nek Limah dan Tok Daud menghabiskan hujung minggu bersama dengan kupas bawang. aww manis ;p

balik putrajaya petang tu dengan baca buku teks. pptuihhhh! nampak sangat penipunya. tidur adalah! ha'ah sy kalau layan mcflurry oreo mmg suka makan cair-cair ;p

terima kasih utk hujung minggu ini.

ok bai!

5 comments:

tyka chou said...

bestnye jln2 kt mlake...hehe..:))

tyka chou said...

bestnye jln2 kt mlake...hehe..:))

Kap said...

slogan skema bagai.

sweet stalker said...

wahh,.bestnye g melaka..dah lama tak g melaka..:)

akiss ferrero. said...

tyka, balik kampuuuuung ;p

kap, ko x baca yg penuhnye lagi..bihihihi

sweet stalker, pergilah. macam2 ada skrg ;)