Thursday, August 4, 2011

jalan-jalan cari makan.

last saturday tak balik shah alam, cadangnya nak kemas bilik, rumah dan dapur sebelum Ramadhan. cadangnya lah, laksana tu..letak tepi dulu.

maka bila dah duduk umah sewa, petang baru kuar makan. cadangnya, nak bangun pagi utk rasa breakfast set kat Umai, cadangnyalah... tapi laksananyaa.. petang!

kepala paip macam gear.
aku ni bangsa tak kenal which one is laksa penang, laksa johor, laksa sarawak kerana bukan peminat laksa. ini Aket yang order, sedap, kuah dia pekat, banyak isi ikan. so, laksa mana ni?
ini minat saya. tomyam of course. dedaunan dah ketepi sebab di tiup mungkin.
crispy chicken chop. sy lebih suka grilled chicken, tapi pun boleh tahan ;)
roti jalalalalala!
di ambang sore.
view masjid besi.
salah satu bubur di sini, bubur Bubur Duran Duran. durian lah derr. bubur jagung lupa nak amek gambar. bubur pulut hitam pun sama ;p
tadaaa! ini lah hasil pelaburan hari ini *pakai skirt tapi bersila atas kerusi* tipulah, ini bukan makan bertiga, berempat termasuk tukang amek gambar ini. hihi.

lepastu kami ke alamanda lah mana lagi untuk membeli keperluan dapur, sayur, ikan, bawang segala.

ok bai.

*menu berbuka dan ucapan selamat berpuasa nnti dulu, sebab aku sendiri belum start berpuasa ;p


7 comments:

pinky_liscious said...

oh kamu buta sy lapa ngan nie.. hoho

izfanora said...

walaupun sy suka laksa, tapi xtau juga nk beza..

AIN MUSTAZA said...

dh mcm jln2 cr makan je..info makan2 bnyak kt blog akak.hahaha

Aimifiqa said...

sedaapnye. tliur tgk mknn2 ni~

rozanna.rizwan said...

terliur pulak puasa-puasa ni.eheh..

Heidi Shafiq said...

bleh bg name kedai n location die x? tlg bg kat inbox aku.. best aku tgk.. ingat nak bwk awek berbuke kat sini..

akiss ferrero. said...

Heidi Shafiq, rujuk entri ini http://akissferrero.blogspot.com/2011/07/hai-umai-dlake-cafe.html


kat putrajaya, depan Monumen Alaf Baru