Saturday, January 7, 2012

Kebodohan Wanita Dalam BerInternet - Ustaz Azhar Idrus



"bertutup aurat, tidak tabarruj* dan bukan bertujuan untuk lelaki tengok dan jatuh cinta." - Ustaz Azhar Idrus

kita tak tahu siapa yang view gambar kita dekat fb/blog/twitter atau mana-mana laman sosial kita. aku ingat cikgu agama, tak ingat ustaz atau ustazah pernah quote this dalam kelas

"lelaki ni, kita tak tahu tahap 'kegatalan' dorang, ada sesetengah lelaki, pandang muka pun dah 'stim' dan ade sesetengah lelaki juga, tengok muka je dah boleh bayang segala apa dalam baju perempuan."

ughh. seram.

sama je yang pakai tudung dan tak pakai tudung. ambil gambar muka besar-besar, muncung-muncung molot, jelir-jelir lidah, pose seksi meksi. berlawan tunjuk siapa paling cantik, unsur riak pun timbul sedikit. lagi-lagi jenis perempuan yang mengalami sindrom 'self - obsession' ni.

lepastu tuduh lelaki ini gatal, lelaki itu miang, lelaki tu pervert. hello dik, itu memang dah lumrah lelaki.

perempuan-perempuan semua jangan nak terasa sangat.

aku ni bukan kata kat orang sebenarnya, sedar tak sedar, aku sendiri yang aktif dlm bidang laman sosial ni pun ada gak terlepas letak gambar sendiri macam tu.

ini lah salah satu sebab kenapa ramai persoalkan aku 'kenapa blog akiss, kurang gambar akiss?'

exactly!

*ejas tudung bawal

ok bai

ps : *Tabarruj adalah perbuatan berhias atau berpakaian secara berlebih-lebihan bagi seseorang wanita sehingga menarik perhatian ramai, tetapi tanpa membuka bahagian–bahagian sulit (aurat).

ps : mohon terima dgn jiwa and minda yg terbuka. sekadar untuk muhasabah diri di hujung minggu, Wallahua'lam.


3 comments:

Aujinz said...

exactly..sebab itu jarang post gamba sendiri kat blog ngan Facebook.. koh koh koh...eh?..

nqr said...

aku layan video ustaz ko ni..qaiyyum dgr sambil main game pun leh gelak gelak..

akiss ferrero. said...

@ Aujinz, berpada-padalah kan. ;p

@ Qis, asal die gelak? mesti die dgr 'perempuan ni bodoh' ;p

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...