Friday, July 19, 2013

ashraf muslim abby abadi wtfbbq?

semalam perempuan-perempuan emosi dengan ashraf muslim kahwin lagi satu, hari ni perempuan-perempuan emosi abby abadi menikah dengan pakwe muda. 

alahai kelakar. benda biasa. tipikal. 

ye aku tahu, aku tak boleh komen lebih sebab aku ni sendiri sekali pun belum menikah. tapi apa yang aku tahu, kau atau aku bukan Tuhan nak hukum sesiapa.

suami bukan Tuhan.

suami itu lelaki.

lelaki tetap lelaki.

itulah silap perempuan. seronok sangat tenggelam dalam fairy tales kau tu. jangan terlalu taksub dengan bahagia yang sementara ni. 

ye, aku cakap macam aku ni takkan menikah pulak. i will, in one or two years, Insyaallah. apa yang boleh aku buat, redah je lah.

bab hati ni, kita tak boleh control. hati ni milik Tuhan, anytime Tuhan boleh balikkan.

kalau satu hari nanti suami aku nak orang lain, KENA redha je lah. itu memang amalkan dalam bercinta pun, kau ada someone else. go.


duniawi kot. duniawi. semua pinjaman belake. dunia mana pernah adil :)


bagi aku kalau break bersebab ni tak berapa nak sakit. at least kau tahu kenapa dia taknak kau lagi. walau sakit, susah macam macam kau akan move on.

dari kau kena tinggal tak bersebab. terus ditinggalkan, dibuang, didiamkan macam tu saja tanpa explaination. kau ingat senang nak move on? fobia lagi ada. mungkin selamanya takkan lupa.

aku cakap berdasarkan pengalaman lah, yang buat aku kuat balik adalah redha, dan terima. lupa mungkin tidak.

bak kata Tom Hansen & Summer Finn,

"Why  didn't they work out?"


:)

ok bai!


2 comments:

Sharinginfoz said...

macam2 cerita pula

Yuyu Johanna said...

Terasa touching pulak baca entry akak yang ni.. T_T

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...