Friday, October 8, 2010

I Rela Di Madukan!

saya makan ini saja untuk lunch hari ini.

ok tipu.

burrrrp....erk. so un-sopan. ok selamat hari raya! esok last eh, ke hari ni last raya? mementang nak abis raya, di opis ai semua nak majlis raya. Bahagian IT ada, Bahagian Undang2 ada.

fuuhhh. lotih den makan. sampai sakit perut! eh. melampau la kalau makan byk mcm tu. i sakit perut bulanan pun. tp tahniah takde simptom-simptom PMS benci semorang dan maki hamun! Alhamdulillah. :)

apa rahsia?

ok i masa pas raya tu aku ada kena batuk-batuk sampai sakit dada. pastu salahkan Dino isap rokok, sampai ugut nak pukol Dino kalau smoke depan aku. (ada hati nak pukul lelaki berbadan sasa - dino aku puji ko ni!)

pernah sekali pergi lepak mamak minum air asam jawa panas. perghhh. terpaksa telan sambil tutup lubang hidung sendiri. kalau karaoke 8 jam pasti suara maintain! ;p

ah kelaut nya bebel. ok akibat batuk teruk, dan malas ke klinik, mak aku ada bg minum madu. namanya Madu Khaula. habis minum, mak aku siap suruh makan die punya sarang lebah sekali.

siyes mmg ada perubahan. kurang batuk dan kahak semua. pastu ingat nk trus makan as a supplement kan, tp kan, harga umang aih rm65! tp ok lah sbb mmg elok dan dalam botol besaaaar. nk minum sorang berbulan la abis. maka i try yg Mimie makan. Madu Naqia - dengan Herba Za'faran. RM15 je utk antara kelebihannya adalah,

memulihkan gangguan dan tekanan perasaan.


ya, dengan izin Tuhan, mmg mujarab. kali ni piyed tak menangis dan tak maki hamun orang tertentu. cuma marah burger king je. heeeee.

banyak lagi kelebihan madu dari an-nahl (lebah) ini, rajin-rajinla google :)

“…Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat obat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Tuhan) bagi orang-orang yang memikirkan.” (QS. An-Nahl: 69)

ok bai!

2 comments:

Drunbella Khoo said...

apa lagi fungsi madu naqia neh?

akiss ferrero. said...

drubella, byk. kis tak igt. antara menyingkirkan kahak bendalir dlm rongga hidung. nnti kis tgk blik eh. madu ni kt opis ;p