Friday, February 25, 2011

saya adalah bini keempat, eh tak, i am number four!


mula-mula aku nak tgk cerita ni sbb poster dia ada hero kacak, sinopsis pun cambest. tapi bila tgk apak angkat si hero, terus tak suka hero, suka orang tua ni.

henskem. macam Jeff Hardy ;p

ter-senyum sorang-sorang aku apabila John Smith yang terel tu ter-fall in love dgn gadis photographer yang sgt biasa-biasa sahaja instead of gadis-gadis hot pasukan sorak. ;p

time ni pun aku suka bila dorang pergi cuci gambar sesama padahal polis dan musuh tgh kecoh nak kejar dia. haha. kerja gila tp romantik. hahaha.

menate huduh ni seb baik tak jumpa gambar muka dia. seb baik.


she is no six (6), poyoh kemain.
dorang lagi bapak poyoh.

yang buat aku tergelak, filem ni punya subtitle. girlfriend : Mak We, crazy : sewel, perkataan poyo di eja POYOH. tapi gelak-gelak jugak ah, banyak gak mencarut sebab banyak scene terkejut oh mak kau.

dan, sila baca quote movie :

"They caught Number One in Malaysia.
Number Two in England.
And Number Three in Kenya.

They tried to catch Number Four in Ohio and failed.

I am Number Seven.
One of six still alive.

And I'm ready to fight.
"

rasa-rasanya yang kat Malaysia tu siapa ek?

ok bai!

*oh kalau korang p tgk, mesti perasan ada sikit2 ala-ala scene Twilight dan Transformers ;p

3 comments:

rebecca melessa said...

overall besh ke cte ni?mmbe2 dok sebok tgk sbb hero ni sumpah encem!!huhhu..

bloknoktah.blogspot.com

akiss ferrero. said...

overall ok je. kira leh terima lg idea dorang ni. tp hero mmg encem, itu konpem. huhuhu ;)

~lalala~ said...

hello! i was blogwalking and found ur blog. suka baca blog awak and template sgt cute :)
btw, i watched I am Number Four dgn my husband hari tu. tergelak-gelak dgn subtitle 'mak we' tu. join gelak dgn orang sbelah. keke. btw. hero handsome bakal menjadi hero cerita "Beastly"! akan menonton hari sabtu ni! :D