Thursday, June 4, 2015

planner, bajet majlis kahwin.

ok sambung sikit pasal majelis, bab planner. aku ni bukan lah seorang OCD sangat, sikit-sikit je. cuma aku naktaw lah flow persiapan aku macam mana. 

aku google, and dapat dekat...alamak tak save link. tapi kalau uolls nak draft dia aku masih ada. aku ejas ikut aku punya timeline aku dan items yang berkenaan. ihiks. 


anggaran sahaja. kalendar belah kanan tu aku tambah, yang aku highlight kuning tu tarikh gaji. so senang nak plan cari barang etc. dan, ini planner yang konon nak nikah September, 2013. huhuhu


senarai jemputan awal. yang konon 300 orang tu ahahaha,  bayangkan kena cut sampai 150! urghhh.

so bila kira-kira dalam bawah 10K, plan awal nak buat kenduri doa selamat kat rumah selain masjid, aku tak jadi buat sebab konon nak majlis sekali dengan adik. maka, just buat kat masjid sahaja. 

sebenarnya kalau uolls nak lagi jimat, buat majlis nikah kat umah je. laaaaagi jimat. kalau umah besar syok. aku sebenarnya nak buat kat homestay (best gila homestay ini 3 tingkat siap wifi boleh masak owner pula kacak ok tak!) yang aku duduk tu, tapi owner tak benarkan takut halang jalan. so, proceed buat kat masjid. 

so, sekian bab bajet. terpulanglah pada anda. nak belanja banyak or sikit.

ok bai!

No comments:

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...