Tuesday, December 28, 2010

Sejarah Penang Bab 4 : Babai Penang ;p

ok entri second last. pasni i letak gambar dari kamera jabbe yg buat aku ngan ket memekak malam-malam gelak2 tgk hasil perangai kami di sana ;p

ya budak ni dari tadi kena sampuk apa ntah camwhore sorang2, sementara tgu check out 1.30pm dari hotel.

perbuatan yg amat jarang berlaku - membaca suratkkhabar di pagi ahad. bosan eh ruangan gossip skrg. kenapalah hotel tak sediakan paper Metro Ahad 19.12.2010! kan Keknis ada kat cover! timeline aku meriah dengan kehepian Keknis pagi tu hihi.

slumber je panggil Keknis, padahal dia sebaya adik i Cupi.

masih lagi dgn alam camwhore.

hajatnya nak makan nasik 'kamdar' line clear. tetapi...ramai!

menapau asam kepada ibu-ibu mengandung.

budak kuat berangan ordering buah berangan.

adik. jangan bersedih. sila baca buku jangan bersedih.

"bila besar nanti saya nak jadi polis" bercakap sambil mulut penuh buah berangan pastu kulit buah disepah2kan di tepi jalan. adik siapalah ni?

konon lalu kali kedua utk usha line clear ke tak. nampaknya masih tak clear.

tapi yang pasti kena saman parking. amek gambar gelak2 so teknik gegar terhasil.

terus ke feri.

baru nak pose kat tangga peberet ada orang sibuk nak lalu. eeek.

cuba carik di mana saya!

dengan lens sahaja pun jadi ye?

ok dulu i n jabbe sekolah kat sini. teruja kejap rasa nak belajar balik, umm if only PSP ada degree, aku ON! ;p

ke jusco kt bandar perda. mak oi besar nak mam! mekdi pun dh ade. zaman kami takde pom :(

wing kanan. terpaksa amek 2 kali sbb saya takde wide lens.

wing kiri, undur punye undur nak amek gambar, saya telah eksiden dengan pokok. saksi utama yg pakai baju biru itu.

lepas geram dekat pizza selepas merajuk dengan nasik 'kamdar'.

pastu ke toilet utk ejas apa yang patut.

ya. dia masih dengan syok sendiri dengan kamera. bai.

tengok tu. seronok kemain budak blkg sy tu mcm jumpa artis!

lagi.

ok fine. aku join. ta-da!

kibas-kibas rambut (selendang) macam ella.

erk.

ok one more. "oooooooh"

ok pastu jumpa kerusi merah santek. sambung kerja lagi di sini. "ok aku pulak" "aku nak jugak""weih amek gambar aku pulak!" "wah nak lagi amek!"

pastu kuar toilet dengan muka tak bersalah lalalala tak angkat panggilan telefon dari Jabbe sbb lama sangat dalam toilet. peace! sekarang kau dah tahu apa kami buat lama sangat dalam toilet.

yeay saya beli ini je di jusco! kat kl takde ni weih! botol air pokodot dengan keychain donak! i laik donak! i laik donak!

ps to Jabbe : corak bintik-bintik bulat ni namanya Polka Dots, saya jahanamkan bahasa dgn menukarnya kepada pokodots. atau lebih comel, pokodok!

Tuhan saja tahu macam mana bersinar nya mata aku bila nampak botol air ni dari luar kedai. terus masuk kedai laju-laju x bagi signal terus emergency brek dan masuk dan terus beli. omagad santeknye puwn! sekarang saya boleh minum air masak banyak-banyak!

eh pjgnye caption utk awak botol air pokodok.


uuuyeah.

thanks to you too!

leaving penang. sedikit sebanyak memang memberi kesan. tatahu la kenapa. maaflah followers twitter i teremosi di situ hihi.

masuk hiway terus "thank you" sekian terima kasih bagi saya tido, ok bai!

perjalanan balik takleh nak cecah "satu-tujuh","satu lapan ye". kereta banyak. jem sana-sini. nasib baik i kuat menyanyi menghiburkan pemandu-pemandu di hiway. eh?

techtonic dalam kereta dengan lagu dirty bit! teneneww new . nak shuffle xbleh plak sbb jabbe drive. power tak aku, terus download dari hp seperti kau hajati dan terus bluetooth kan? kan kan kan?

perjalanan balik pun aku tak tido jugak. cuma ada skali tutup mata jap pastu terjaga sbb jabbe suruh bukak mineral water pastu main henpon sampai kena tegur "eh bateri ko tak abis2 ke?"

itu ayat psikologi sbnrnye, suruh berhenti 'menuit' dan fokus pada tugas-tugas 'co-pilot cemerlang'. '

sampai kl terus check in ikea utk beli lampu idaman si jabbe. budak ni lepas minum ali cafe cargas eh? boleh lari2 dlm ikea tinggalkan kami berdua yg blur dan terkial-kial sesat kat ikea?

seb baik kami jenis pandai cover gelabah dan koooool je hingga sempat amek gambar dengan cermin santek ;p

tak sempat nk buat scene peberet i dalam 500 Days of Summer sbb abang ikea dah jeling tajam menandakan kedai dah nak tutup.

melawat tapak projek baru.

yes akhirnya dapt tido. eh tak tido pun. jadi big boss duduk belakang berdua minum-minum ribena.

jyeaaah! tapi mata dah separa merah dah tu bhai.

masa utk pembalasan, tidur ye tadi? tidur lagi!

cehh dera Aket kejap je, ingat nak buli suruh dia pusing kl. dari bandar pemaisuri ke pantai dalam je puwwwn switch kereta utk balik ke shah alam dan ke putrajaya.

kereta je mandi, kami balik umah x mandi terus terjun katil ok bai ;p

ok kesimpulannya di SINI. even tak pergi pasar malam ferringhi, tak makan char keow teoy, tak pergi queensbay, saya gembira ;) apa-apa pun terima kasih utk every minute we spent ;)

SILA BACA JUGA :

Kis and Ket Take Penang!
Sejarah Penang Bab 1 : Perjalanan KL-PNG.
Sejarah Penang Bab 2 : Malam Minggu :)
Sejarah Penang Bab 3 : Ferrero di Ferrighi dan Vid.
Video Gedip.

ok bai!





4 comments:

syakey said...

knapa org p penang mesti nk makan nasi kndr line clear =.=

dh la duduk ceruk ceruk bgunan mana hala. baik p makan nasi briyani hameediah. terbaek punya. dh la dkt kwsn situ ja.


:D

*caption lawak2. hahaha

akiss ferrero. said...

tu la pasal! tu la pasal! haha
padahal xde la hebak mana kedai. hihihi

caption tak pernah nk siyes kan? ;p

Lizzie Yasmin said...

nasik kandar line clear tue klu nk mkn msti kene beratur.. klu tak beratur.. mmg tak best.. pnt2 beratur bila mkn terus rasa nikmat.. hehehe

akiss ferrero. said...

tu la, kene bersbar kot. kitorg dah xsabar trus merajuk hihihih